Ako imate planova

Zasjeda Krizni štab FBiH, pada važna odluka: Šta nas čeka za Novu godinu?

Zabava16.12.20, 12:51h

Zasjeda Krizni štab FBiH, pada važna odluka: Šta nas čeka za Novu godinu?
Mjere će se odnositi i na skijaške centre, sa obzirom na to da vlada veliki interes kod građana naše države, ali i susjednih, za bh. planine

 

Dok evropske zemlje bilježe velike brojeve novozaraženih koronavirusom, ali i smrtnih slučajeva, ujedno pooštravaju mjere. I susjedne države donijele su određene mjere koje se tiču praznika koji su sve bliže, a većina je uvela "lockdowne".

 

Kako saznaje Avaz, Krizni štab Federalnog ministarstva zdravstva zasjedat će sutra te će razmatrati mjere za Novu godinu, koje će potom saopćiti javnosti.

 

Mjere će se odnositi i na skijaške centre, sa obzirom na to da vlada veliki interes kod građana naše države, ali i susjednih, za bh. planine.

 

Prema podacima u posljednje vrijeme, situacija u FBiH se popravlja, te je primjetan blagi trend poboljšanja.

 

Podsjećamo, prošle sedmice je Federalno ministarstvo zdravstva uputilo zahtjev državnom nivou odnosno Ministarstvu sigurnosti BiH za uvođenje PCR testa za građane drugih zemalja koji žele ući u Bosnu i Hercegovinu. Posebno, susjednih koji bilježe ogromne brojeve novozaraženih svakodnevno. Međutim, još nema odgovora.

 

(DEPO PORTAL/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 13

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još