kriminalni obračun u centru sarajeva

Građani gledali krvave scene: Raspisana potjernica za Jasminom Hatićem zbog ranjavanja Inajetovića, Bašića i slučajnog prolaznika

Hronika16.12.20, 08:58h

Građani gledali krvave scene: Raspisana potjernica za Jasminom Hatićem zbog ranjavanja Inajetovića, Bašića i slučajnog prolaznika
Javnost je jako uznemirena, jer je do upotrebe oružja došlo u najfrekventnijem dijelu Sarajeva, a krvavim scenama svjedočilo je mnoštvo građana

 

Sarajevska policija raspisala je potjernicu za Jasminom Hatićem koji se sumnjiči da je sinoć u pucnjavi u centru Sarajeva ranio Almera Inajetovića, Mirzu Bašića i slučajnog prolaznika, nezvanično je za Avaz potvrdio izvor blizak istrazi. 

 

Sva trojica su policiji poznata od ranije, a kao motiv pucnjave spominje se višegodišnja netrpeljivost između Inajetovića i Hatića.

 

Javnost je jako uznemirena, jer je do upotrebe oružja došlo u najfrekventnijem dijelu Sarajeva, a krvavim scenama svjedočilo je mnoštvo građana. 

 

Prema preliminarnim rezultatima istrage napadač je nosio crnu jaknu i crnu kapu, a iz pištolja je ispalio nekoliko hitaca. Inajetović i Bašić su na svu sreću zadobili lakše povrede koje su im sanirane u Klinici za urgentnu medicinu KCUS-a.

 

Prema izjavama očevidaca napadač je nakon što je pucao pobjegao prema Katedrali i sve raspoložive policijske patrole tragaju za njim. Istražitelji su s lica mjesta izuzeli niz tragova, a skinuti su i snimci videonadzora s okolnih objekata.

 

(Avaz, DEPO PORTAL/mr)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 30

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još