Nakon zločina na području općine Novi Grad

MUP KS: Uhapšena dva marokanska državljanina osumnjičena za ubistvo migranta

Hronika12.12.20, 14:57h

MUP KS: Uhapšena dva marokanska državljanina osumnjičena za ubistvo migranta
Te osobe su, u međuvremenu, predane Upravi policije MUP-a Kantona Sarajevo i nad njimaje izvršena kriminalistička obrada

 

Policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo, pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, došli su do saznanja da su dvije osobe - migranti, koje se dovode u vezu sa ubistvom NN migranta afro-azijskog porijekla, počinjenog 5. novembra na području sarajevske općine Novi Grad, napustile područje Kantona Sarajevo i uputile se na područje Republike Srpske i Unsko-Sanskog Kantona.

 

U saradnji sa policijom MUP-a USK, Federalnom upravom policije, policijom MUP-a RS, te Službom za poslove sa strancima BiH, osobe koje su osumnjičene za spomenuto ubistvo su locirane i u petak u popodnevnim satima lišene slobode od policijskih službenika Uprave policije MUP-a USK na području općine Cazin.

 

Te osobe su, u međuvremenu, predane Upravi policije MUP-a Kantona Sarajevo i nad njimaje izvršena kriminalistička obrada.

 

Osumnjičene osobe su državljani Maroka Y. S. (1998) i M. A. (1990), koji će uz službeni izvještaj biti predati u dalju nadležnost postupajućem tužiocu Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, saopćeno je iz MUP-a KS.

 

(FENA/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 5

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!