prijedlog za imenovanje nije prošao

Mirsad Čamdžić: Asim Kamber neće odlučivati da li će sebi ukinuti imunitet zbog krivičnog gonjenja

Front08.12.20, 19:50h

Mirsad Čamdžić: Asim Kamber neće odlučivati da li će sebi ukinuti imunitet zbog krivičnog gonjenja
Među osam zastupnika koji su glasali protiv, bili su i zastupnici Naše stranke. Tim povodom reagovao je Mirsad Čamdžić

 

SDA je danas za predsjednika Mandatsko-imunitetske komisije Parlamenta FBiH pokušala imenovati Asima Kambera. Prijedlog nije prošao.

 

Među osam zastupnika koji su glasali protiv, bili su i zastupnici Naše stranke. Tim povodom reagovao je Mirsad Čamdžić:

 

„Asim Kamber javnosti je najpoznatiji po sumnji za učešće u krađi izbornih glasova u Krajini, zbog čega je i hapšen. Poznat je, također, i po prijetnjama novinarima te po još jednoj optužnici za ometanje pravde. 

 

Asim Kamber danas je po prijedlogu SDA trebao biti imenovan na čelo Mandatsko-imunitetske komisije Zastupničkog doma Parlamenta FBiH. Predsjedavanje ovom Komisijom podrazumijevalo bi sazivanje sjednica komisije i razmatranje zahtjeva za odobrenje pritvora, odnosno krivičnog postupka protiv zastupnika. Na osnovu njihovog izvještaja, parlament odlučuje da li će nekom zastupniku biti ukinut imunitet.

 

Da je imenovan, Kamber bi došao u priliku da razmatra i zahtjeve koji će se odnositi na njega. Ironično govoreći, Asim Kamber kao osumnjičeni za krađu glasova bio bi u sukobu interesa s Asimom Kamberom kao političarem uopšte, a pogotovo kao predsjednikom komisije koja odlučuje o njegovom imunitetu.

 

Bili smo protiv dovođenja u tu situaciju, kako kolege Kambera, tako i Parlamenta. Pokušaj ovog imenovanja još je jedan očit dokaz kako SDA zarobljava državu i stavlja je u službu vlastitih kadrova. Na sreću, ovog puta bezuspješno.“

 

(Press, DEPO PORTAL/MR)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 3

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!