Tužna sudbina Mostarki

Sestre Grešl smiraj će naći uz svoje roditelje, poznato ko će naslijediti njihovu imovinu

Hronika06.12.20, 13:35h

Sestre Grešl smiraj će naći uz svoje roditelje, poznato ko će naslijediti njihovu imovinu
Tačan datum sahrane još ne znamo, a sve troškove ćemo mi snositi, kaže Marić

 

Ranka (64) i Vera (61) Grešl, sestre iz Mostara čija je tužna sudbina potresla našu javnost, bit će sahranjene na groblju Šoinovac, gdje imaju, kako je utvrđeno, porodičnu grobnicu, piše Avaz.

 

To je potvrdila Zdravka Marić, direktorica Centra za socijalni rad Mostar, kazavši da su je nakon pronalaska njihovih tijela u stanu u kojem su živjele u Gornjoj Šantićevoj kontaktirali iz mrtvačnice “Bijeli Brijeg” s upitom o tome jesu li bile korisnice prava iz socijalne zaštite.

 

Nakon što im je dostavila negativan odgovor, na tome je, praktično, kako je potvrdila Marić, završila sva komunikacija u vezi s ovim slučajem, a tragom saznanja i upita, ona je poduzela neophodne korake te obavijestila o tome da će sljedeće sedmice biti obavljena njihova sahrana.

 

- Utvrđeno je da imaju porodičnu grobnicu na Šoinovcu, a sve troškove ukopa i sahrane, naravno, snosit će Centar za socijalni rad Mostar. Tačan datum sahrane još ne znamo, budući da će o tome odluku donijeti policija i Tužiteljstvo, nakon što, vjerovatno, okončaju sve neophodne radnje - kazala nam je Marić.

 

Beživotna tijela nesretnih sestara, podsjetimo, pronađena su u prošlu nedjelju u kasnim večernjim satima. Nakon uviđaja je utvrđeno da su umrle prirodnom smrću, i to najmanje mjesec ranije, te da nema elemenata krivičnog djela. Također, u stanu u kojem su živjele od 2009. godine nisu nađeni tragovi premetačine i pljačke.

 

Usto što su njihova tijela nađena u poodmakloj fazi raspada, javnost je potresla i činjenica da se nadležnima nije javio niko od njihovih srodnika niti je policija do sada pronašla ijednog člana njihove porodice, koja je, prema dosadašnjim informacijama, bila jedna od imućnijih na području Mostara.

 

Grad Mostar naslijedit će sve što su Grešl posjedovale. Iz Gradske uprave kratko je rečeno da bi to bio prvi slučaj da Grad na takav način naslijedi nečiju imovinu.

 

(DEPO PORTAL/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 7

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još