Izlaganje izvoru infekcije svedeno na minimum

Opservirani pacijenti Opće bolnice mogu posuditi 'plus oksigometar'

Hronika04.12.20, 08:21h

Opservirani pacijenti Opće bolnice mogu posuditi 'plus oksigometar'
U protekla 24 sata u Covid odjel Opće bolnice "Prim. dr. Abdulah Nakaš" Sarajevo primljeno je na hospitalizaciju sedam srednje teških i teških pacijenata, a pet ih je otpušteno iz bolnice

 

Iz Opće bolnice "Prim. dr. Abdulah Nakaš" Sarajevo saopšteno je da pacijenti od ove sedmice uz lični dokument mogu posuditi plus oksigometar, aparat za samostalno praćenje količine kisika u tijelu, saopćeno je iz ove institucije.

 

"Od ove sedmice pacijenti koji su opservirani u Covid ambulanti, a nisu za hospitalizaciju, uz lični dokument mogu posuditi 'plus oksigometar' aparat za samostalno praćenje količine kisika u tijelu, koji je važan pokazatelj kod Covida-19. U slučaju bilo kakvog poremećaja koji se registrira na oksigometru pacijent se odmah javlja ljekaru", navodi se u saopštenju.

 

Ovaj način kontrolnog samopregleda je uveden kako bi se izlaganje građana izvoru infekcije svelo na minimum.

 

U protekla 24 sata u Covid odjel Opće bolnice "Prim. dr. Abdulah Nakaš" Sarajevo primljeno je na hospitalizaciju sedam srednje teških i teških pacijenata, a pet ih je otpušteno iz bolnice.

 

U Jedinicu intenzivne njege smješteno je šest pacijenata a na opservaciji u Covid ambulanti jutros su dva pacijenta.

 

(DEPO PORTAL/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!