Vozači, maksimalan oprez

Ledena kiša napravila haos na sarajevskim ulicama: Kolaps saobraćaja, desetak udesa...

Hronika02.12.20, 18:57h

Ledena kiša napravila haos na sarajevskim ulicama: Kolaps saobraćaja, desetak udesa...
'Uglavnom se radi o udesima s materijalnom štetom usljed teških uvjeta na cesti', rekli su iz sarajevske policije

 

U kasnim popodnevnim satima u Sarajevu je evidentiran veliki broj saobraćajnih nesreća usljed loših vremenskih uvjeta i ledene kiše koja pada u dijelovima bosanskohercegovačke prijestolnice.

 

Potvrđeno je to za N1 iz sarajevske policije uz naglasak da je u vrlo kratkom vremenskon periodu prijavljeno između 10 i 15 udesa.

 

''Uglavnom se radi o udesima s materijalnom štetom usljed teških uvjeta na cesti'', kratko su za N1 kazali iz MUP-a uz poziv vozačima na dodatni oprez.

 

Kako je potvrđeno iz BIHAMK-a, na planinskom prevoju Komar na putu Travnik-Donji Vakuf, kao i u pojedinim dijelovima Sarajeva pada ledena kiša, zbog čega vozače na ovim lokacijama pozivamo na maksimalan oprez.

 

S obzirom na to da meteorolozi za večeras i sutra (03.12.) najavljuju pojavu ledene kiše na području zapadne Bosne, što će svakako otežati i usporiti saobraćanje u ovom dijelu BiH, preporuka je da se vožnja u ovom području, večeras i sutra svede na minimum.

 

(N1, DEPO PORTAL/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!