evo šta im se stavlja na teret

Tužilaštvo BiH donijelo naredbu o provođenju istrage protiv Osmana Mehmedagića, Selme Cikotića i Muriza Druškića

Hronika02.12.20, 13:38h

Tužilaštvo BiH donijelo naredbu o provođenju istrage protiv Osmana Mehmedagića, Selme Cikotića i Muriza Druškića
Stavlja im se na teret izvršenje kaznenog djela Zlouporaba položaja ili ovlasti u svezi sa nezakonitim imenovanjem i sudjelovanjem u radu komisije

 

Tužiteljstvo Bosne i Hercegovine donijelo Naredbu o provođenju istrage protiv Mehmedagić Osmana- Generalnog direktora OSA BiH, Cikotić Selme -Ministra sigurnosti u Vijeću ministara BiH, i Druškić Muriza- umirovljenog rukovodećeg djelatnika OSA BiH, i aktuelnog člana Drugostupanjske Komisije Vijeća ministara BiH za postupanje po žalbama u predmetima sigurnosnog provjeravanja.


Stavlja im se na teret izvršenje kaznenog djela Zlouporaba položaja ili ovlasti u svezi sa nezakonitim imenovanjem i sudjelovanjem  u radu komisije, što je izazvalo za posljedicu stvaranje opće pravne nesigurnosti za postupanje u predmetima sigurnosih provjera - navodi se u saopćenju Tužilaštva BiH.

 

(DEPO PORTAL/mr)Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!