DAMIR NIKŠIĆ/ POLOVNI PRAZNIK

Zašto ni ja nisam slavio ovaj 25. novembar?! Dan državnosti bez 'Đede' k’o Nova godina bez Djeda Mraza...


27.11.20, 20:58h

 

 

U svom najnovijem Facebook komentaru, poslanik u Skupštini KS Damir Nikšić osvrće se na ovogodišnji Dan državnosti, te pojašnjava zašto ga ni sam nije slavio...   


- DAN DRŽAVNOSTI bez “Đede” k’o Nova godina bez Djeda Mraza...


Proslavili smo Dan državnosti, 25. novembar. Svako na svoj način. Neki nikako. 


Od onih koji su ga proslavili svi imaju svoj narativ. Poneki su namjerno gluhi ili slijepi za istorijske činjenice koje nastoje nadglasati svojim (polu)istinama i (re)interpretacijama. 


Moram priznati da ja lično nisam slavio. Malo mi je bilo neukusno slaviti Dan državnosti u glavnom gradu u kojem Vojislava Kecmanovića “Đede” doslovno “nema ni na mapi”. 


Mislim da sve dok ne nazovemo neki trg ili ulicu u centru grada po njemu, ili dok mu ne podignemo spomenik tamo gdje mu priliči, gdje sam predložio da bude podignut (a to je preko puta zgrade predsjedništva BiH, u “Malom parku” koji bi nazvali “Park republike”) svaki 25. novembar u Sarajevu trebamo obilježavati zastavama na pola koplja, jer je Dan državnosti sa prognanim “Đedom” iz glavnog grada države čiji je prvi predsjednik bio i čiji kontinuitet slavimo, zapravo “polovni” Dan državnosti - smatra Damir Nikšić.

 

 

Stavovi izrečeni u ovom tekstu odražavaju autorovo lično mišljenje, ali ne nužno i stavove DEPO Portala.

 

(DEPO PORTAL/ad)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 42

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još