Kažu da intenzivno rade na otkrivanju počinilaca

Sarajevska policija ne zna identitet migranata koji su ubili muškarca u Otesu

Hronika18.11.20, 15:16h

 Sarajevska policija ne zna identitet migranata koji su ubili muškarca u Otesu
Na pitanje kako migranti slobodno hodaju ulicama a postoje migrantski centri, portparol Uprave policije MUP KS Mirza Hadžiabdić kazao je da nema dovoljno mjesta u migrantskim centrima na području KS

 

Identitet tri migranta koji su sinoć ubila jednog muškarca, a dvojicu povrijedila u naselju Otes nije poznat sarajevskoj policiji koja intenzivno radi na otkrivanju počinilaca.

 

Danas je na Ilidži održano i spontano protestno okupljanje građana Ilidže koji od nadležnih institucija, a prvenstveno od ministra sigurnosti BiH Selme Cikotića traže da poduzmu potrebne aktivnosti i sa sarajevskih ulica sklone migrante.

 

Na pitanje kako migranti slobodno hodaju ulicama a postoje migrantski centri, portparol Uprave policije MUP KS Mirza Hadžiabdić kazao je da nema dovoljno mjesta u migrantskim centrima na području KS.

 

"Policija svakodnevno poduzima mjere iz svoje nadležnosti. Određeni broj lica se prevez u migrantske centre, ali zbog ograničenosti kapaciteta i migrantske krize koja je eskalirala, mi imamo i dalje određeni broj migranata na ulicama na području KS", kazao je.

 

S obzirom da se već zna da migranti borave i u privatnom smještaju, Hadžiabdić je kazao da je policija u saradnji sa nadležnim inspekcijskim organima i sa Službom za poslove sa strancima provodila aktivnosti prema tim licima i osobama koje na nelegalan način pružaju smještaj.

 

On je potvrdio da je ovo treći slučaj ubistva u kojem su osumnjičeni migranti.

 

"U prethodna dva slučaja lica su pronađena, na ovom slučaju policija intenzivno radi", kazao je Hadžiabdić.

 

Azra Bavčić, portparol Tužilaštva KS kazala je da je dežurni tužilac koji je rukovodio uviđajem, izdao je naredbu za obdukciju tijela stradalog.

 

„Sarajevska policija i dalje traga za trojicom osumnjičenih migranata zbog ubistva i nanošenja teških tjelesnih povreda“, kazala je Bavčić.

 

(Nap.ba, DEPO PORTAL/Foto: Arhiv/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!