Nakon što je lider SNSD-a otkrio plan osvete Banjalučanima

Draško odgovorio Dodiku: Prošlo je vrijeme prijetnji, sile i ucjena... Ulazimo u Skupštinu, pravimo Banjaluku bez podjela!

Front16.11.20, 19:38h

Draško odgovorio Dodiku: Prošlo je vrijeme prijetnji, sile i ucjena... Ulazimo u Skupštinu, pravimo Banjaluku bez podjela!
Pozivam najbolje ljude da rade za Banjaluku. Politika me ne interesuje. Dolazi vrijeme kada pravimo grad bez podjela, grad u kojem će svi lijepo živjeti. To vrijeme počinje danas, kazao je Stanivuković

 


Na današnjoj pres konferenciji PDP-a Draško Stanivuković još jednom je zahvalio Banjaluci koja je, kako je rekao "učestvovala u jednom demokratskom činu u kojem smo odgovorili na ključni princip demokratije, a to je smjenjivost."

 

"Svih prethodnih mjeseci i godina glavni instrument naše politike bili su ljubav, razumijevanje i širina", kazao je Stanivuković ocjenjujući politiku SNSD dao politiku "sila, prisila, ucjena, tortura do izbora, na dan izbora i prvi dan poslije izbora".

 

"Banjaluka je ocijenila politiku SNSD-a politikom koja tone, koja gubi i za dvije godine će doživjeti politički fijasko. Obraćam se kao gradonačelnik svih građana, treba da izađemo iz zone političkih prepucavanja i ja ću to prvi da učinim. Od toga se ovdje neće živjeti bolje", kazao je Stanivuković pozivajući na prevazilaženje podjela.

 

"Mi jesmo politički pobijedili, ali želimo da svaki dan pobjeđuje struka. Pozivam ih da Banjaluku ne gledaju kroz pojedinca, jer Banjaluku neće voditi pojedinac nego tim, stručni ljudi", rekao je, pozivajući da sve stranke i pojedince da za buduću gradsku upravu izaberu najbolje ljude.

 

"Pozivam ih na politički razum, ako ga imaju, političku korektnost", kazao je Stanivuković, dodajući da je "era prijetnji završila u Banjaluci".

 

Najavio je reviziju svih gradskih ugovora i računa javnih preduzeća, između ostalih i ugovora sa Toplanom.

 

"Pozivam najbolje ljude da rade za Banjaluku. Politika me ne interesuje. Dolazi vrijeme kada pravimo grad bez podjela, grad u kojem će svi lijepo živjeti. To vrijeme počinje danas", kazao je Stanivuković.

 

Pozvao je Gradsku vlast da ne potpisuje, kako je rekao "štetne sporazume sa preduzećima" i najavio da će odmah krenuti s revizijom svih gradskih ugovora.

 

"Spremni smo da radimo marljivo i posvećeno, pokazali smo energiju i Banjalučani znaju da će  tako biti. Pozivam sve najbolje među nama, politika me ne interesuje, da rade za Banjaluku. Vrata mog tima i moja su otvorena. Počinjemo da gradimo grad u kojem će se svi lijepo osjećati", rekao je Stanivuković.

 

Komentarišući izjavu predsjednika SNSD-a Milorada Dodika da novoizabrani gradonačelnik neće imati njihovu podršku Stanivuković je rekao:

 

"Naći ćemo način da sprovodimo svoju politiku i neće nas spriječiti u tome. Mogu da se plaše jer moramo da uđemo u strukturu Skupštine i sve reviziramo. Naša dužnost je da pronađemo odgovornost za sve one koji su radili nepošteno", rekao je gradonačelnik Banjaluke.

 

On je rekao da Dodik želi da smanji uticaj gradonačelnika koji je, kako je ustvrdio, ogroman.

 

"Javno kažem da sam spreman da radim vrijedno i marljivo i da donosim dobre odluke. Ako će građanima zbog politikantstva uskratiti vodu, posao, kanalizaciju, onda neka se zapitaju", rekao je novoizabrani gradonačelnik Banjaluke.

 

Stanivuković je zahvalio svom protivkandidatu Igoru Radojičiću na čestitki koju mu je ranije u toku dana uputio.

 

"Ja mu želim brz oporavak, njemu i njegovoj porodici", rekao je Stanivuković i najavio da će nastaviti sve kvalitetne projekte koje je Radojičić započeo.

 

(6yka.com, DEPO PORTAL/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 39

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još