Razvlašćivanje Stanivukovića i zaustavljanje investicija

Dodik iznio plan kako će kazniti Banjalučane koji nisu glasali za Radojičića: 'Sve je demokratski, Banjaluka ostaje naša'

Front16.11.20, 15:22h

Dodik iznio plan kako će kazniti Banjalučane koji nisu glasali za Radojičića: 'Sve je demokratski, Banjaluka ostaje naša'
Ovo je definitivno velika greška onih koji su smatrali da imaju samo svoje pravo na ovaj način. Ja im neću oprostiti ovo što su uradili Igoru. Ovo nije nikakva prijetnja, to je moj lični stav. Imam pravo na to, rekao je Dodik

 

Predsjednik SNSD Milorad Dodik izjavio je da nova skupštinska većina neće pokretati smjenu novog gradonačelnika Banjaluke Draška Stanivukovića.

 

Međutim, Dodik je otkrio na koji način planira da razvlasti Stanivukovića, ali i plan za svojevrsnu političku „osvetu“ građanima koji nisu glasali za Igora Radojičića.

 

– Nećemo pokretati smjenu gradonačelnika, makar prvu godinu, pa vidjećemo poslije – poručio je Dodik na konferenciji za medije.

 

Nakon što je potpisan koalicioni sporazum koji garantuje skupštinsku većinu, Dodik je poručio da su Banjaluku „na ovaj način riješili“.

 

– Imenovaćemo rukovodstvo skupštine, načelnike, sve ćemo imenovati u gradu. Donosićemo budžet. A usput da vam još nešto kažem, bez obzira koliko bilo arogantno ili ne. Ukoliko nešto ostane izvan nadležnosti skupštine, promijenićemo i zakone i statut pa će sve biti nadležnost Skupštine grada. Sve je demokratski. Banjaluka i dalje ostaje naša, bez obzira što imamo drugog gradonačelnika – poručio je Dodik.

 

Na pitanje može li se desiti situacija da u najvećim gradovima imamo kohabitaciju načelnika i skupštinske većine, poput Prijedora, Banjaluke i Bijeljine, Dodik je odgovorio negativno.

 

– Mislim da je to iluzija imajući u vidu dosadašnje odnose. Prljava kampanja sa njihove strane zagadila je odnose da nijedan prijedlog gradonačelnika neće biti podržan. Taman da je Ajnštajn! Eto. On ima svoje nadležnosti, on predstavlja grad, neka se šepuri, radi. Vidjećemo kako će provoditi odluke. On je rekao da će penzioneri, đaci dobiti besplatan gradski prevoz. Evo tu ćemo odluku podržati, neka predloži odmah. Da vidimo kako će finansirati. Da vidimo kako će finansirati gradsko grijanje koje smo mi subvencionisali svake godine. Zašto bi onda Republika to radila? Imamo mi druge opštine gdje treba pomoći da se grije – rekao je Dodik.

 

Glasno i jasno je rekao da će prekinuti „sve investicije sa republičkog nivoa dok ne vidimo na koji način će se grad dalje politički razvijati i odnositi“.

 

– Ali u svakom slučaju, ovo je definitivno velika greška onih koji su smatrali da imaju samo svoje pravo na ovaj način. Ja im neću oprostiti ovo što su uradili Igoru. Ovo nije nikakva prijetnja, to je moj lični stav. Imam pravo na to. Kao čovjek. Uzeću svako biračko mjesto i vidjeću. Gdje god je dobio gradonačelnik, neka on ide i rješava. Mi nećemo više rješavati. Demokratija, šta ćeš. Tako je. Evo počinjemo da učimo malo i od Amerikanaca, šta ćete – izjavio je Dodik.

 

(Srpskainfo.com, DEPO PORTRAL/md)

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 55

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još