VIDEO/ LIDERU SDA NIJE LAKO

Izetbegović nakon poraza: Ko zna?! Sarajevo zna biti hirovito, zna glasati 'protiv' samo da ne bi glasalo 'za'!

Front15.11.20, 23:12h

Izetbegović nakon poraza: Ko zna?! Sarajevo zna biti hirovito, zna glasati 'protiv' samo da ne bi glasalo 'za'!
Komentarišući do sada pristigle rezultate Lokalnih izbora, Izetbegović je rekao da je SDA "izgubila u Sarajevu, ali pobijedila u BiH". Iako nije sasvim šta je lider SDA time želio reći...

 

 

Bakir Izetbegović, predsjednik Stranke demokratske akcije (SDA), obratio se javnosti na večerašnjoj konferenciji za medije. 


Komentarišući do sada pristigle rezultate Lokalnih izbora, Izetbegović je rekao da je SDA "izgubila u Sarajevu, ali pobijedila u BiH". Iako nije sasvim šta je lider SDA time želio reći, pojasnio je da je ova stranka "osvojila 30 načelničkih pozicija, a dobro stoji i kada su u pitanju općinska vijeća".


Odgovarajući na novinarsko pitanje koliko su afere i unutrarstranačna previranja doprinijela ovakvom rezultatu i konkretno gubitku tri velike i važne sarajevske opštine, Izetbegović je rekao: 


- Ko zna, ne možemo to u ovom trenutku dokučiti... Sarajevo zna biti hirovito, zna glasati 'protiv' samo da ne bi glasalo 'za'. U politici je normalo i dobijati i gubiti!

 

Ipak, činjenica je, naglasio je Izetbegović, da je SDA izgubila u općinama Kantona Sarajevo i to: Centar, Novo Sarajevo i Ilidža, kao i u Jablanici, Donjem Vakufu, Ustikolini i Čelincu.

 

- Izgubili smo tri važne općine. Bilo je teško obnoviti mandat u osam od devet općina Kantona Sarajevo. To je teško zadržati jer su se svi ujedinili protiv nas - dodao je Izetbegović.

 

Mnogi su birali, ističe, promjene, ali se ne može govoriti o tektonskim poremećajima, izgubili su Novi Travnik jer su imali dva bošnjačka kandidata, a u Stocu gube za nekih dvjestotinjak glasova.

 

- U Travniku je pobijedio naš kandidat koji je nažalost preminuo i mislim da će se izbori u toj općini morati ponoviti - zaključio je lider SDA Bakir Izetbegović.


Snimak press konferencije i Izetbegovićevo obraćanje medijima pogledajte u priloženom videu...   

 

 

(DEPO PORTAL/ad)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 69

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još