DOBIJENI RASPODJELOM VLADE FBIH

Fikretovi respiratori (ipak) montirani, iz KCUS-a tvrde: Svih 16 aparata je ispravno i spremno za upotrebu!

Hronika13.11.20, 14:51h

Fikretovi respiratori (ipak) montirani, iz KCUS-a tvrde: Svih 16 aparata je ispravno i spremno za upotrebu!
Riječ je o respiratorima koje je nabavila kompanija „Srebrena malina“, u vlasništvu Fikreta Hodžića iz Kine za 10,5 miliona KM

 

 

 


Klinički centar Univerziteta u Sarajevu obavještava javnost da je izvršeno montiranje 16 respiratora ASM -812 A, koje smo dobili raspodjelom od Vlade FBiH.


Predstavnici firme „Dre Medical“ d.o.o. izvršili su obuku, kalibraciju i atest na istim, te utvrdili da su aparati ispravni i spremni za upotrebu.


Početkom naredne sedmice izvršiće se verifikacija respiratora - saopćeno je iz KCUS-a.

 

izjava-respiratori-3

 

Podsjećamo, riječ je o respiratorima koje je nabavila kompanija „Srebrena malina“, u vlasništvu Fikreta Hodžića iz Kine za 10,5 miliona KM.


Trakavica o montaži respiratora traje sedmicama, nakon što u Goraždu i na KCUS-u prvobitno ona nije uspjela. Nakon konsultacija sa proizvođačem iz Kine, respiratori su pokrenuti. No dok se ne izvrši verifikacija, nijedan se ne može koristiti na pacijentima.

 

(DEPO PORTAL/ad)

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 3

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!