korona virus ne popušta

Federalni krizni štab usvojio nove mjere: Kancelarije su rizične, ide rad od kuće, skraćuje se izolacija...

Hronika03.11.20, 16:06h

Federalni krizni štab usvojio nove mjere: Kancelarije su rizične, ide rad od kuće, skraćuje se izolacija...
Ako poslovni subjekti, zbog vrste posla, nisu u mogućnosti organizovati rad od kuće, onda je potrebno da uposlene podijele za rad po grupama


Period izolacije će biti skraćen sa sadašnjih 14 na 10 dana, jedna je od odluka koju je danas usvojio Krizni štab Ministarstva zdravstva FBiH, a koja bi javnosti trebala biti saopćena sutra, saznajemo do izvora bliskih Kriznom štabu.

 

Također, donesena je i odluka kojom se od svih poslovnih subjekata traži da, ukoliko im vrsta posla kojom se bave to omogućava, organizuju rad od kuće. To se, prije svega, odnosi na kancelarijske poslove. Naime, do sada je primjećeno da su kancelarije upravo mjesta gdje u najvećem broju slučajeva dolazi do širenja koronavirusa.

 

Ako poslovni subjekti, zbog vrste posla, nisu u mogućnosti organizovati rad od kuće, onda je potrebno da uposlene podijele za rad po grupama, odnosno da uvedu klizno radno vrijeme. Na ovaj način se želi smanjiti broj kontakata među uposlenicima.

 

(Oslobodjenje, DEPO PORTAL/mr)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 15

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još