IZJAVA O KOJOJ SE PRIČA/ULIČNI RJEČNIK ILI LJUBAVNA PORUKA

Ima li u iznenadnoj javnoj poruci Željka Komšića bivšem učitelju Zlatku Lagumdžiji skrivenog homoerotskog naboja?!?

Front30.10.20, 11:40h

Ima li  u iznenadnoj javnoj poruci Željka Komšića bivšem učitelju Zlatku Lagumdžiji skrivenog homoerotskog naboja?!?
Izjava člana Predsjedništva BiH Željka Komšića izazvala je niz negativnih komentara, ali i zanimljivih tumačanja na društvenim mrežama i medijima

 

„Ako se tviteraš Lagumdžija toliko prepao korone, ja sam spreman da mu uzmem bris i gurnem štapić“, odgovorio je ovih dana Željko Komšić na raniji komentar Zlatka Lagumdžije o posjeti Komšića Beču. Lagumdžija je zaključio da posjeta Komšića i Džaferovića predstavlja “tužnu sliku” i “nedostatak svijesti” o brojnim prioritetima ispred otvaranja prostorija u Beču.
Ova izjava člana Predsjedništva BiH izazvala je niz  negativnih komentara  ali i tumačanja na društvenim mrežama i medijima.  

 

Bez obzira na generalno nepopularnu pojavu Zlatka Lagumdžije, ništa uvredljivo, piše u svome komentaru portal „Prva smjena“,  nije napisano u njegovom kratkom komentaru, a kao dugogodišnji političar ima pažnju javnosti i pravo da govori. Uostalom, ne tako davno Komšić i Lagumdžija su bili nerazdvojni u SDP-u, da bi prije svega godinu dana ponovo “spašavali ljevicu”. No, reakcija željka Komšića, trenutnog člana Predsjedništva, koji zastupa i ugled te institucije, je prvorazredni, skandal u civilizovanim društvima.

 

Nezamislivo bi tako bilo da Angela Merkel i u šali, još manje u ciničnoj aluziji, nekom bivšem kolegi ili političaru poruči kako će mu “gurnuti štapić” negdje, jer se ne slaže sa njim. Komšić istovremeno vrijeđa i vlastite glasače i cjelokupnu javnost svodeći ih na kafansku scenu i publiku gdje je takav rječnik češći.

 

Da li Komšić svojim primjerom želi pokazati da govor u politici i institucijama države u koju se kune treba biti na nivou vašara? Možda Komšić i misli da je njegov rječnik adekvatan ovom društvu, ali ga tada treba pitati šta on tačno misli o javnosti kada komunicira na nivou ulice, a ne institucije Predsjedništva.

 

Dosad smo ovakve komentare mogli očekivati od Dodika, a sve sličniji jezik koristi i Željko Komšić, zaključuje svoj komentar „Prva smjena“.


Ali, ubjedljivo najintrigantiniji komentar na ovu Komšićevu objavio je jedan ugledni sarajevski profesor. 


Taj komentar glasi:


Ne znam da li se i vama čini da u poruci Ž. K. upucenoj preko tweetera Zlatku Lagumdžiji da ce mu on "gurnuti štapić" ima neke doze prikrivenog homoerotizma....

 

Ne znam da li se i vama čini da u poruci Ž. K. upucenoj preko tweetera Zlatku Lagumdziji da ce mu on "gurnuti štapić" ima neke doze prikrivenog homoerotizma....

Posted by Salmedin Mesihović on Petak, 30. Oktobar 2020.

 

 

(DEPO Portal/ak)

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 132

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još