Objavljena konačna rang lista

Subvencije od po 7.000 KM za rješavanje stambenog pitanja 276 mladih osoba u KS

Hronika27.10.20, 19:14h

Subvencije od po 7.000 KM za rješavanje stambenog pitanja 276 mladih osoba u KS
Kako je istaknuo ministar Kapidžić, za subvencije je sa pozicije Ministarstva prvobitno bilo izdvojeno 550.000 KM, ali je kroz preraspodjele Budžeta KS za te namjene obezbijeđeno ukupno 1. 932.000 KM

 

Ministar prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša Kantona Sarajevo Faruk Kapidžić saopštio je rezultate javnog poziva za subvencioniranje rješavanja stambenog pitanja mladih u Kantonu Sarajevo za ovu godinu.

 

Kako je naveo ministar Kapidžić, na javni poziv prijavilo se 398 kandidata. Po nacrtu rang liste prihvaćene su prijave 272 kandidata.

 

- Na nacrt rang liste je uloženo 30 prigovora, od kojih je jedan prigovor bio neblagovremen, a četiri su prihvaćena kao osnovana, dok je 25 bilo neosnovano. Na konačnoj rang listi je 276 kandidata, koji su zadovoljili uslove i njima će biti isplaćena subvencija za rješavanje stambenog pitanja - naveo je.

 

Konačna rang lista kandidata koji su ostvarili pravo na subvenciju je objavljena jučer na oglasnoj ploči KS te web stranici Ministarstva prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša. Njima će biti isplaćeno po 7.000 KM, potvrdio je ministar.

 

Kako je istaknuo ministar Kapidžić, za subvencije je sa pozicije Ministarstva prvobitno bilo izdvojeno 550.000 KM, ali je kroz preraspodjele Budžeta KS za te namjene obezbijeđeno ukupno 1. 932.000 KM.

 

- Time je omogućeno da, kandidati sa konačne rang liste, dobiju po 7.000 KM - istakao je.

 

Pozvao je mlade osobe koje su ostvarile pravo na subvenciju da dostave potvrdu banke o broju transakcijskog računa na koji će im se izvršiti uplata dodijeljenih sredstava.

 

- Isplate subvencija trebalo bi da budu realizovane naredne sedmice - rekao je ministar.

 

Kako je naglasio Vlada je, uprkos pandemiji i smanjenom prilivu sredstava u Budžetu, uspjela osigurati za te namjene dodatna sredstva, u odnosu na prvobitno planirana.  

 

Precizirao je da je kroz preraspodjele, s pozicije Ministarstva prostornog uređenja osigurano 1.082.000 KM, Ministarstva za rad,socijalnu politiku, raseljena lica i izbjeglice  750.000 KM, a sa pozicije Ministarstva kulture i sporta 100.000 KM, a sve u cilju isplate konačnih subvencija za mlade.

 

Kako je najavio ministar Kapidžić, novac za te namjene bit će planiran i u budžetu za narednu godinu.

 

- Zbog pogoršane epidemiološke situacije u Kantonu Sarajevo, kandidatima je poručeno da potvrdu  banke o broju transakcijskog računa mogu dostaviti i putem pošte na adresu: Ministarstvo prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša Kantona Sarajevo, Ulica Reisa Džemaludina Čauševića 1, 71.000 Sarajevo sa naznakom “Za Komisiju za provođenje Javnog poziva za subvencioniranje rješavanja stambenog pitanja mladih”, putem faxa na broj 033/562-031 ili skeniranu potvrdu putem emaila [email protected] - saopćila je Služba za protokol i press KS.

 

(FENA/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 3

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!