Muriz Memić potvrdio

Vrhovni sud FBiH otkazao ročište u slučaju Memić i pomjerio za 24. novembar, evo šta je razlog

Hronika26.10.20, 11:22h

Vrhovni sud FBiH otkazao ročište u slučaju Memić i pomjerio za 24. novembar, evo šta je razlog
Do danas nije rasvijetljena smrt Dženana Memića koji je 8. februara 2016. godine zadobio povrede od kojih je preminuo 15. februara 2016. godine. Memić je te noći bio u Velikoj aleji na Ilidži u društvu Alise Mutap

 

 

Ročište na Vrhovnom sudu FBiH koje je trebalo biti održano sutra u slučaju Ljubo i Bekrija Seferović (Dženan Memić) po žalbi Tužilaštva KS otkazano je i pomjereno za 24. novembar, potvrdio je Muriz Memić za Novinsku agenciju Patria.

 

"Jutros su me pozvali iz Vrhovnog suda FBiH i obavijestili o pomjeranju ročišta za 24. novembar", kazao je Memić za NAP.

 

Razlog otkazivanja ročišta je što je predsjednik Vijeća pod temperaturom pa je donesena odluka da se pomjeri za kraj novembra.

 

Druga oslobađajuća presuda u ponovljenom suđenju Seferovićima izrečena je u januaru 2020. godine.

 

S obzirom da je Vrhovni sud FBiH jednom već usvojio žalbu Federalnog tužilaštva nakon prvostepene oslobađajuće presude Ljubi i Bekriji Seferoviću, te naložio novo saobraćajno vještačenje i ponovno suđenje, ovog puta postoje dvije moguće opcije. Prva je da Vrhovni sud FBiH odbije žalbu i potvrdi oslobađajuću presudu Kantonalnog suda ili da usvoji žalbu i tada Vrhovni sud odlučuje bez vraćanja predmeta Kantonalnom sudu u Sarajevu.

 

U dva sudska procesa Ljubo i Bekrija Seferović oslobođeni su krivice za izazivanje saobraćajne nesreće i spriječavanje dokazivanja, a presudom Kantonalnog suda utvrđeno je da nema dokaza da se te noći uopšte dogodila saobraćajna nesreća kao i da povrede na Dženanu nisu odgovarale onima iz naleta vozila na pješaka.

 

Do danas nije rasvijetljena smrt Dženana Memića koji je 8. februara 2016. godine zadobio povrede od kojih je preminuo 15. februara 2016. godine. Memić je te noći bio u Velikoj aleji na Ilidži u društvu Alise Mutap.

 

Istragu za organizirani kriminal po krivičnoj prijavi mladićevog oca vodi Tužilaštvo BiH. Glavna tužiteljica Tužilaštva BiH Gordana Tadić kazala je da će istraga dati rezultate.

 

(Nap.ba, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 4

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!