kapacitet na podhrastovima pun

Dr. Izetbegović: Pozivamo premijera Nenadića da hitno otvori novi prostor za Covid-bolesnike, situacija je kritična!

Hronika24.10.20, 10:06h

Dr. Izetbegović: Pozivamo premijera Nenadića da hitno otvori novi prostor za Covid-bolesnike, situacija je kritična!
- Pozivamo premijera i da izvrši mobilizaciju zdravstvenih radnika iz svih ustanova zdravstva u Kantonu Sarajevo i da stvore uslove za savladavanje vanrednog stanja u zdravstvu koje više nije "pred nama" nego je tu - kazala je dr. Izetbegović

 

Generalna direktorica KCUS-a prof.dr. Sebija Izetbegović upozorava da je kapacitet izolatorija na Podhrastovima pun. Trenutno se na bolničkom liječenju nalaze 94 bolesnika, a pet ih je u opservaciji. 

 

- Naš kapacitet je pun. Šaljemo još oko 100 uposlenika KCUS-a u Podhrastove da bi mogli voditi adekvatnu brigu o ovolikom broju teških bolesnika. Pozivamo premijera Marija Nenadića da hitno otvori novi prostor za smještaj bolesnika oboljelih od COVID-19 - piše Faktor


- Pozivamo premijera i da izvrši mobilizaciju zdravstvenih radnika iz svih ustanova zdravstva u Kantonu Sarajevo i da stvore uslove za savladavanje vanrednog stanja u zdravstvu koje više nije "pred nama" nego je tu. Teret brige o zdravlju građana mora biti ravnopravno raspoređen da bi i oni koji imaju druge bolesti i trebaju našu pomoć mogli dobivati zdravstvenu uslugu. Situacija je kritična i mi o ovome upozoravamo proteklih sedam mjeseci - poručuje prof.dr. Sebija Izetbegović.

 

(Faktor, DEPO PORTAL/mr)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 59

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još