nestvarno skladan spoj prirode i tehnologije

Novo iz Sarajevo Diska: DRUMELODY - FREEDOM OF IMAGINATION... Berin Tuzlić vraća se na scenu

Showbizz09.10.20, 14:34h

Novo iz Sarajevo Diska: DRUMELODY - FREEDOM OF IMAGINATION... Berin Tuzlić vraća se na scenu
- Nakon svega, došlo je vrijeme za šumu. Mnogi su to shvatili i konačno razumjeli. Šuma daje slobodu i zdravlje - kaže ovaj umjetnik

 

 

 

Drumelody aka Berin Tuzlić iz Sarajeva, multmedijalni umjetnik koji je na prvi beat očarao regionalnu publiku albumom „Hyperbola”, vraća se na scenu sa novim album pod nazvom „Freedom of imagination”.


Ovaj novitet predstavlja nestvarno skladan spoj prirode i tehnologije dovodeći nas u Nov život.


Prema riječima čuvenog artista Dejana Milićevića „BerinTuzlic aka Drumelody se po mom mišljenju svrstava među umjetnike koji se ne libe da pokažu svoju širinu kroz svoj rad tako da i na njegovom posljednjem albumu Freedom of imagination možemo da čujemo sklop različitih žanrova kroz njegovu specifičnu audio prizmu. Odličan posao zaista”.


Nov album predstavio je čarolijom šume, one koja umiruje i živi kroz nas. Tada nema razloga za previše riječi. Već samo uživanje u šumskim zvucima. Po tome je nazvao svoj novi spot za micro house traku „Don’t speak”, kako Dejan Milićević kaže – sa jako dobro osmišljenim dionicama i aranžmanom koji zaista slušaoca ostavlja bez teksta...

 

drumelody-2


- Dopada mi se taj momenat gdje ne slutim šta je u sljedećem paternu već čekam iznenađenje. Iskusni house u veoma modernom produkcijskom ruhu i potpuno dance floor friendly.


Cijeli album možete pronaći na platformi Youtube-a, gdje je spotom u šumi velika vrata otvorio „Slobodi maštanja”.


Spot je, po Berinovim riječima, sniman u blizini njegove kuće u Sarajevu, tako da nije ni čudo odakle dolazi sva ta magija traka različitih karaktera, koja prosto opija slušaoca. Jednom rečenicom, zasigurno vas neće ostaviti ravnodušnim.


- Nakon svega, došlo je vrijeme za šumu. Mnogi su to shvatili i konačno razumjeli. Šuma daje slobodu i zdravlje - kaže ovaj umjetnik.


Dejan Milićević je kroz svoju recenziju albuma dao svoje mišljenje:


- Album otvara traka Newland koja je pop electro break moderna numera sa repetitivnim vokalom koji se pojavljuje kao odgovor na electro noizes inteze praćene odlično programiranom ritam sekcijom. I baš kod pominjanja širine artista već druga traka Block je potpuno drugi stil i tu je dominantan old school beat sa tb303, uz koji možemo da zamislimo klince u Brooklyn-u 80-ih godina prošlog vijeka kako đuskaju break dance uz veliki Boom Box kasetofon, odličan odabir semplova kojima je potuno dočarana atmosfera tih vremena. Naredne dvije numere Programatic i Radio killer bih svrstao žanrovski u dub, dub step, bass music sekciju sa primjesama noize i jako dobrim programiranjem bass linija, svakako nešto za ukus mlađih generacija i ljubiteljima novijih trendova u produkciji.

 

drumelody-3-berin-tuzlic


Na pitanje kako dolazi do neobičnih naslova za svoje trake, Drumelody kaže da mu pjesma nakon kompletnog završetka to sama kaže. Poput trake „Elephant” koja će svakako mnogima privući pažnju, jer, prema Berinovim riječima, tako slon zapravo i živi.


Na svojstven način, autentično kako samo Berin umije da spaja DJ-ing, električni bubanj i vokale, stvara jedinstvenu LIVE verziju koju treba doživjeti. Dejan je za ovaj album izjavio da su sound i produkcija, po njemu, čista desetka...


- I sve trake zvuče svjetski, Berin je ostao na visini zadatka i ovom prilikom je dao slušateljima jedan odlično upakovan i žanrovski interesantan album.


Zato na slijedećem nastupu nikako nemojte propustiti da čujete nešto potpuno drugačije, osjetite vibracije koje uvode u „Slobodu maštanja“. I prepustite se plesu uživajući u jedinstvenom performansu!


Album je objavljen na digitalnim platformama, a uskoro će biti štampan na Vinilu.

 

Poslušajte ovdje.

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!