bit će zanimljivo

U ovoj općini u BiH vodit će se neizvjesna trka: Gotovo svi građani su kandidati na izborima!

Front08.10.20, 11:41h

U ovoj općini u BiH vodit će se neizvjesna trka: Gotovo svi građani su kandidati na izborima!
Zavičajni demokrati su izgubili sufiks "Mile Marčeta", s obzirom na to da je "capo de la familia" Mile Marčeta pristupio SNSD-u


Jedna od najneizvjesnijih utrka na predstojećim Lokalnim izborima u Bosni i Hercegovini vodit će se u Istočnom Drvaru. Za naklonost 79 mještana te općine, koliko je evidentirano na posljednjem Popisu stanovništva, borit će se čak 53 kandidata - piše Faktor

 

Željko Stevandić i Milka Ivanković u utrci su za načelnika Općine Istočni Drvar, dok će se za 11 pozicija u Općinskom vijeću boriti 51 kandidat sa devet kandidatskih listi.

 

Prije četiri godine je izbore u ovoj općini "pomeo" Savez nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) sa 69 osvojenih glasova, što im je osiguralo šest mandata u Općinskom vijeću. Korak za njima su bili Zavičajni socijaldemokrati – Mile Marčeta. Za njihove kandidate je glasao 31 birač iz Istočnog Drvara.

 

- Normalni i patriote – glasio je slogan Zavičajnih socijaldemokrata – Mile Marčeta, a interesovanje za plakatom te stranke je prešlo granice te općine.

 

Međutim, u međuvremenu je došlo do prekompozicije političkih snaga na političkoj sceni Istočnog Drvara.

 

Zavičajni demokrati su izgubili sufiks "Mile Marčeta", s obzirom na to da je "capo de la familia" Mile Marčeta pristupio SNSD-u.

 

Nekoliko Marčeta, predvođenih nosiocem liste Zavičajnih socijaldemokrata Ognjenom Marčetom, također je prešlo u SNSD.

 

drvar-izbori-1

 

Tako će SNSD na predstojećim Lokalnim izborima u Istočnom Drvaru ponuditi čak šest Marčeta, dok je lojalnost Zavičajnim socijaldemokratima sačuvalo pet članova familije koji se nalaze na toj listi.

 

drvar-izbori-2

 

Velika se bitka vodi za naklonost Marčeta koji su se prijavili za glasanje van BiH. Njih šest su se prijavili za glasanje iz Srbije.

 

(Faktor, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 4

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!