TO NIJE NAUČNI FENOMEN, NEGO PRIRODNA KATASTROFA

Ugledni njemački epidemiolog uznemirio javnost: 'Pandemija će zapravo tek sada početi'!

Hronika26.09.20, 17:20h

Ugledni njemački epidemiolog uznemirio javnost: 'Pandemija će zapravo tek sada početi'!
- Kako bismo nadvladali situaciju, u sljedećim mjesecima moramo promijeniti neke stvari. Pandemija će zapravo tek sada početi. I u Njemačkoj - rekao je Drosten

 

 

Ugledni njemački epidemiolog Christian Drosten, jedan od vodećih stručnjaka u ovoj državi tokom borbe sa korona virusom, učestvovao je na Svjetskom zdravstvenom skupu u Berlinu. U svom govoru on je upozorio na prerano slavlje njemačkog uspjeha u koronakrizi.


- Kako bismo nadvladali situaciju, u sljedećim mjesecima moramo promijeniti neke stvari. Pandemija će zapravo tek sada početi. I u Njemačkoj - rekao je Drosten te naglasio da koronavirus nije naučni fenomen, nego prirodna katastrofa.


- Ne mislim da je Njemačka spremna za idućih nekoliko mjeseci života sa korona virusom - rekao je Drosten u izjavi za Der Spiegel.


U nekim njemačkim gradovima, poput Munchena, već sada su značajno pooštrene mjere protiv korona virusa. U ugostiteljskim objektima i javnim prostorima dozvoljeno je okupljanje samo pet osoba ili članova dvaju domaćinstava, privatne proslave u zatvorenom smiju imati do 25 gostiju, a do 50 na otvorenom.


Na nekim javnim površinama u Munchenu također je obavezno i nošenje zaštitnih maski, a riječ je mahom o popularnim mjestima okupljanja u glavnom gradu Bavarske, a navodno bi ove mjere trebale biti na snazi svega sedam dana.

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 10

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još