nakon izjave zaštićenog svjedoka

Oglasio se Višković:To je izmišljotina, nisam ukaljao ni obraz ni ruke, slijede tužbe!

Front24.09.20, 22:04h

Oglasio se Višković:To je izmišljotina, nisam ukaljao ni obraz ni ruke, slijede tužbe!
Kazao je kako " neke partije na čelu sa SDA ne stoje dobro i gube velika gradove poput Sarajeva, pa preko Radovana Viškovića žele mobilizati borce kako bi prigrabili koji jeftini politički poen"

 

Premijer Republike Srposke Radovan Višković prvi put se oglasio nakon što se u javnosti pojavila izjava zaštićenog svjedoka u kojoj navodi da mu je navodno nudio novac za premještanje masovnih grobnica. Gostujući na RTRS-u rekao je kako "on i njegova porodica imaju mirnu savjest" i da mu je "degutantno komentirati ove optužbe".

 

"To je laž i izmišljotina, zato se nisam javno oglašavao. Ne želim da se valjam u blatu u kojem se valjaju oni koji me napadaju. Bio sam pripadnik Vojske RS, nisam ukaljao ni obraz ni ruke i to mi niko ne može oduzeti", rekao je Višković gostujući u RTRS-u.

 

Na pitanje gdje je bio 1995. godine rekao je kako je bio "tamo i gdje sve četiri godine - u Sektoru glavnog štaba VRS kao referent saobraćajne službe".

 

"Prvog augusta 1996. godin sam došao na radno mjesto u Boksit Milići i sva ta priča nije utemeljena. Postoji više nego transaprentna dokumentacija i oko tog transporta i ko je to radio, ko je imao odgovnost, ko je imao komandu i ko je obavljao sve te poslove. Želim kazati da se ne brinete za mene i moju porodicu, predsjednik Vlade RS je više nego čist. Ne mogu mi za ove dvije godine naći nikakav kriminal ni korupciju", rekao je Višković.

 

Kazao je kako " neke partije na čelu sa SDA ne stoje dobro i gube velika gradove poput Sarajeva, pa preko Radovana Viškovića žele mobilizati borce kako bi prigrabili koji jeftini politički poen".

 

"Imam dosta prijatelja iz reda Bošnjaka koji me znaju. U bilo kom narodu imate poštene i čestite ljude, ne dijelim nikoga po nacionalnoj pripadnosti već kakav je čovjek. Ja sam možda živio u nekom ubjeđenju da BiH ima budućnost, da se ova neka dešavanja mogu usmjeriti u pravcu da naši građani bolje žive, ali očito oni koji se kunu u BiH udaraju i onaj posljednji šav da više te BiH nema", rekao je Višković.

 

Kazao je da je "apsurd da ga optužuju ljudi koji imaju veoma upitnu prošlost".

 

"Takvih je mnogo u Sarajevu i u SDA. Pitaju zašto se Višković ne privodi. Pa valjda u ovoj državi postoji minimum pravde i minimum pravnog sistema. Morate protiv nekoga imati dokaz da biste nešto radili", kazao je Višković dodavši kako je riječ o lažima, političkom spinovanju i lažnom svjedoku.

 

Najavio je podizanje više tužbi prema medijima i pojedincima.

 

(RTRS/ DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook