isključeni, ali ne odriču se

E, ne može: Bivši HDZ-ovci ne daju mandate

Front24.09.20, 15:23h

E, ne može: Bivši HDZ-ovci ne daju mandate
Šarac, Galić, Baković, Batarilo i Tomić isključeni su iz HDZ-a BiH nakon što su podržali utemeljenje Općinskog odbora Hrvatskoga nacionalnog pomaka (HNP), čiji je osnivač također bivši član HDZ-a Ivan Vukadin

 

Stipan Šarac, Petar Galić, Ante Baković, Anita Batarilo, Mladen Šarić i Ivan Tomić koji su odlukom Povjerenstva za Općinski odbor HDZ-a BiH Tomislavgrad ''radi teže povrede obveza'' isključeni iz HDZ-a BiH te je od njih zatraženo vraćanje mandata stranci poručili su kako sukladno Izbornom zakonu BiH mandati pripadaju njima- piše Bljesak

 

''Izborni zakon BiH je izričito jasan po ovome pitanju jer u čl. 1.9 jasno piše: Mandat pripada izabranom nositelju mandata, a ne političkoj stranci, koaliciji ili listi nezavisnih kandidata koja ga je predložila na kandidacijskoj listi. Mandat ne može prestati osim u zakonom predviđenim slučajevima'', citirano je. 

 

'Uvjereni smo kako je povjerenik kao dugogodišnji zastupnik itekako dobro upoznat sa spomenutim zakonom, no svjesno je u Tomislavgradu potpisao priopćenje koje su pisali njegovi uzori i politički mentori u Livnu, tražeći nešto na što on nema ni zakonsko, a pogotovo moralno pravo. Ovim činom želi izravno utjecati na štetu interesa općine Tomislavgrad u kojoj je rođen, živi i za koju bi se trebao zalagati. U situaciji kada skoro dvije godine nemamo formiranu županijsku vlast, svima ostavljamo na razmišljanje što znači tražiti ostavke zastupnika iz Tomislavgrada u Skupštini Hercegbosanske županije kako bi ih zamijenili zastupnicima iz Livna (dovoljno je na portalu Središnjega izborna povjerenstva pogledati rezultate Općih izbora 2018. i sve će vam biti jasno). Mi nismo bili spremni izdati birače koji su nam tada dali svoje povjerenje i zato nas se isključuje. Neki jesu'', poručili su. 

 

Podsjetimo, Šarac, Galić, Baković, Batarilo i Tomić isključeni su iz HDZ-a BiH nakon što su podržali utemeljenje Općinskog odbora Hrvatskoga nacionalnog pomaka (HNP), čiji je osnivač također bivši član HDZ-a Ivan Vukadin.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 4

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!