NEŠTO NOVO U NAŠEM GRADU

Kreće sa radom Mimika Music School za sve generacije

Kultura24.09.20, 12:39h

Kreće sa radom Mimika Music School za sve generacije
Plan i program svakog odsjeka, kao i plan i razvojni put škole je osmislila svestrana umjetnica, dugogodišnja pedagoginja i profesorica Mirela Jusić Dreković u saradnji sa stručnim timom profesora iz svake oblasti

 

Mimika Music School je nastala kao ideja još prije 20 godina, sa ciljem da se na jednom mjestu za djecu, mlade i  odrasle osobe mogu naći odgojne, obrazovne, umjetničke, kreativne i drugačije aktivnosti. Pedagogija Mimika Music  škole je zasnovana na principima ideologije (pravilan i kreativan razvoj svake individue) pedagoginje mr.sc.rahmetli Medine Jusić (1979-2013). 

 

Plan i program svakog odsjeka, kao i plan i razvojni put škole je osmislila svestrana umjetnica, dugogodišnja pedagoginja i profesorica Mirela Jusić Dreković u saradnji sa stručnim timom profesora iz svake oblasti. Mimika Music School pruža grupne programe kao i individualne. Grupni programi su: Muzički vrtić, Kreativno solfeggio, Hor, Orkestar, Dramska kreativa, Misli i slikaj, Balet, Yoga za djeci i odrasle. Prvi put u Bosni i Hercegovini se osniva Simfonijski orkestar za djecu i mlade ! Polaznici mogu pohađati više odsjeka u isto vrijeme. Mimika Music School pruža i individualne instrumentale odsjeke: violina, viola, violončelo, gitara, klavir, horna, udaraljke, pjevanje. 

 


Polaznici instrumentalnih odsjeka mogu birati između dva programa: A) plan i program baziran na časovima 3 × sedmično (čas instrumenta, čas solfeggia i čas hora), što podrazumijeva kompletirano muzičko obrazovanje određenog nivoa B) individualni program instrumentalnog odsjeka 1 × sedmično (čas instrumenta kojeg izabere)
Svako dijete ima pravo na pravilan i kvalitetan sistem obrazovanja, kao što i svaki pojedinac ima pravo da se kreativno razvija. Budite dio tima Mimika Music School gdje godine doba  nisu važne. Mimika Music School se nalazi u srcu Sarajeva, na Baščaršiji ul. Besarina Čikma br. 5. Sve programe možete pratiti na bosanskom i engleskom jeziku. Škola nudi prevoz učenika od kuće do škole i nazad!

Škola počinje sa radom od početkom oktobra ove godine.  Obzirom na trenutnu situaciju izazvanu zbog pandemije Covid – 19, razervišite svoje mjesto na vrijeme, kako bi ispoštovali epidemiološke mjere opreza!  


Više infomacija možete naći:


TEL. +38760 3004052 Direktorica Prof. Mirela Jusić Dreković 
MAIL: [email protected] 
FB STRANICA: MIMIKA MUSIC SCHOOL
YOU TUBE: Mimika Music School 



(DEPO Portal/ak)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!