SDA nakon obavijesti da je predmet 'ranije formiran'

Inertnost Tužilaštva BiH u slučaju Višković je politički motivisana, Gordana Tadić je uvela dvostruke standarde!

Front22.09.20, 15:40h

Inertnost Tužilaštva BiH u slučaju Višković je politički motivisana, Gordana Tadić je uvela dvostruke standarde!
Gordana Tadić urušava kredibilitet Tužilaštva BiH kojima se premijera RS ne hapsi čak i nakon sumnjičenja za najteži oblik ratnih zločina, smatraju u SDA

 

Inertnost koju je Tužilaštvo BiH, na čelu sa Gordanom Tadić, pokazalo u slučaju uloge premijera entiteta RS Radovana Viškovića u počinjenju genocida u Srebrenici predstavlja nedopustiv odnos kojim se dodatno urušava kredibilitet ove pravosudne institucije, saopćila je danas Stranka demokratske akcije (SDA).

 

- Činjenica je da nakon što su objavljeni navodi iz svjedočenja pred Sudom BiH, ali i Haškim tribunalom, koji inkriminiraju Viškovića, Tužilaštvo nije poduzelo faktički ništa. Sama obavijest da su već ranije „formirali predmet“ znači samo da već duži period izbjegavaju poduzeti konkretne radnje, što je samo po sebi protuzakonito i skandalozno - navodi se u saopćenju.

 

Očigledno je, smatraju u SDA, da je ova inertnost i pasivnost Tužilaštva u slučaju Višković politički motivisana, te da je Gordana Tadić u Tužilaštvo uvela dvostruke standarde, po kojima se premijera RS ne hapsi čak i nakon sumnjičenja za najteži oblik ratnih zločina, dok se bošnjačke funkcionere hapsi i progoni na osnovu klimavih indicija.

 

(FENA/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 6

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još