KOMENTAR KATHLEEN KAVALEC

Hapšenje Asima Kambera prokomentarisala je i Misija OSCE-a u našoj zemlji: Evo šta misle po tom pitanju

Front17.09.20, 11:54h

Hapšenje Asima Kambera prokomentarisala je i Misija OSCE-a u našoj zemlji: Evo šta misle po tom pitanju
- Misija je spremna podržati svaki proces koji unapređuje izborni integritet i vraća povjerenje građana u izbore, naglasila je Kavalec

 

Misija OSCE-a u Bosni i Hercegovini pozdravlja nedavne napore Tužilaštva BiH i Tužilaštva Brčko distrikta BiH u procesuiranju slučajeva navodne izborne prevare, izjavila je Kathleen Kavalec, šefica Misije OSCE-a u BiH.

 

- Suzbijanje izbornih prevara ključna je komponenta u zaštiti integriteta i kredibiliteta izbora. To je neophodno kako bi se vratilo povjerenje građana i kako bi se u potpunosti ispoštovala njihova volja da budu adekvatno zastupljeni, kako je takođe navedeno u svim prethodnim izvještajima o praćenju izbora koje je izdao OSCE-ov Ured za demokratske institucije i ljudska prava (ODIHR), kazala je Kavalec.

 

Misija OSCE-a u BiH je pozvala nadležne vlasti, uključujući Centralnu izbornu komisiju i tijela za provođenje zakona širom zemlje, da budu proaktivni u rješavanju žalbi i istrazi sumnjivih izbornih djela, ali i rukovodstva političkih stranaka da provode politike djelovanja u cilju sprečavanja bilo kakvih izbornih prevara iz njihovih redova.

 

- Misija je spremna podržati svaki proces koji unapređuje izborni integritet i vraća povjerenje građana u izbore, naglasila je Kavalec.

 

(Oslobodjenje, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!