Opet završio u covid bolnici

Šta se dešava, znaju li ljekari šta rade: Tuzlak prebolovao koronu, pa mu se sve ponovo vratilo

Hronika14.09.20, 11:59h

Šta se dešava, znaju li ljekari šta rade: Tuzlak prebolovao koronu, pa mu se sve ponovo vratilo
Pacijent, sa istim simptomima kao prije mjesec, ponovo se javio ljekarima u UKC Tuzla

 

Muškarac srednje životne dobi sa područja Tuzlanskog kantona ponovo je hospitaliziran u COVID bolnicu u prostoru Klinike za zarazne bolesti Univerzitetsko-kliničkog centra Tuzla, nakon što je prije 25 dana otpušten na kućno liječenje, javlja Anadolu Agency.

 

- Pacijent je kod nas bio hospitaliziran zbog infekcije koronavirusom. Prije nego što je otpušten na kućno liječenje, urađena su dva PCR testa i u oba navrata rezultati su bili negativni – kazao je prof. dr. Vahid Jusufović, direktor UKC-a Tuzla.


Pacijent, sa istim simptomima kao prije mjesec, ponovo se javio ljekarima u UKC Tuzla. Urađen je novi PCR test i rezultat je bio da je on pozitivan na koronavirus.

 

- Ponovo je smješten u COVID bolnicu i pratimo njegovo zdravstveno stanje. Trenutno je sa srednje teškom kliničkom slikom. Utvrđujemo da li je riječ o reinfekciji ili zaostatku ranije infekcije. Ovo je prvi slučaj da se neko nakon oporavka ponovo sa istim simptomima vratio na liječenje, odnosno da je hospitalizovan u COVID bolnici – kaže dr. Jusufović.


Na području Tuzlanskog kantona trenutno je aktivno zaraženo 278 osoba, 2.721 pacijent se oporavio, a od početka pandemije je evidentirano 3.143 pozitivne osobe na koronavirus.

 

Hospitalizirana je 41 osoba, od kojih je pet na mehaničkoj ventilaciji. Pozitivnih u kućnoj izolaciji je 237, a pod zdravstvenim nadzorom je 339 osoba.

 

Od komplikacija izazvanih koronavirusom do sada su u Tuzlanskom kantonu preminule 143 osobe.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!