Predsjednik SDA o direktoru OSA-e

Izetbegović o Osmanu Mehmedagiću: Insistiram sada da ga smijene ako nema diplomu!

Front09.09.20, 21:18h

Izetbegović o Osmanu Mehmedagiću: Insistiram sada da ga smijene ako nema diplomu!
Na toj poziciji u ovakvim okolnostima treba biti sposoban i lucidan patriota, vrlo inteligentan, koji je spreman za ovu zemlju žrtvovati vrijeme i život ako treba. Ja vjerujem ovom čovjeku, da će braniti BiH i da je može braniti, rekao je Izetbegović o direktoru OSA-e

 

"Ako nema diplomu, ne može biti imenovan. Neka ga slobodno smijene ako nema diplomu. O tome ne odlučuje Bakir Izetbegović. Evo, ja insistiram sada da ga smijene ako nema diplomu", kazao je u večerašnjem Pressingu na N1 lider Bakir Izetbegović na pitanje u vezi sa diplomom direktora Obavještajno-sigurnosne agencije (OSA), Osmana Mehmedagića.

 

Izetbegović je kazao da je za izglasavanje neke od stavki na sjednici Doma naroda PS BiH potrebno da dvije strane budu za.

 

"Trojica ako ne žele sjednicu, jednostavno ne dođu na nju. Ako žele da glasaju, onda vam trebaju dvojica da nešto izglasaju. Gospodin Bosić se drži dosljedno u bojkotu rada Doma naroda, čak više nego SNSD. Oni nekada i nešto glasaju, on redovno glasa protiv. Otkud vam HDZ? Šta ima veze SDA sa time šta je HDZ dobio? Ovo prvi put čujem, nema nikakve veze SDA sa izborom HDZ-ovih i hrvatskih poslanika u Domu naroda".

 

Politika SDA i komentari analitičara koji kažu da SDA "lažno brani državu"?

 

"Pozivao sam ja te ljude i razgovarao s njima i neću iznijeti detalje tih odnosa naših. Budalaština. SDA je snaga unutar ove koalicije koju sad imamo koja kako-tako drži stabilnost ove države i pomjera stvari kako-tako jer nikad odnosi nisu bili ovakvi i ovakav pritisak na BiH. Kažu nema izbora, budžeta, ANP-a. Sve to bude opet, zahvaljujući našem radu i naporu".

 

Dosta prašine podiglo se kada je riječ o diplomi direktora OSA-e, Osmana Mehmedagića.

 

"Ako nema diplomu, ne može biti imenovan. Neka ga slobodno smijene ako nema diplomu. O tome ne odlučuje Bakir Izetbegović. Evo, ja insistiram sada da ga smijene ako nema diplomu. Na toj poziciji u ovakvim okolnostima treba biti sposoban i lucidan patriota, vrlo inteligentan, koji je spreman za ovu zemlju žrtvovati vrijeme i život ako treba. Ja vjerujem ovom čovjeku, da će braniti BiH i da je može braniti. Pogledajte šta je sve uradio u proteklom periodu, saradnju sa drugim zemljama, kakav odnos i respekt ima. Naravno da su Dodik i Čović nezadovoljni s tim i žele da ga smijene".

 

(N1, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 92

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još