STALNO IH DODIRUJEMO

Prije su to bili volan i ručka mjenjača, a sada je ovaj dio u autu prljaviji i od WC šolje

Auto & Dom06.09.20, 19:31h

Prije su to bili volan i ručka mjenjača, a sada je ovaj dio u autu prljaviji i od WC šolje
Studijom su pregledane površine koje najčešće dodirujemo, a to su ručica pokazivača smjera, pojas, ručice vrata, središnji retrovizor itd

 

 


Sve dosadašnje studije govorile su kako su volan i ručica mjenjača najprljaviji dijelovi kabine automobila, no stvari se mijenjaju.


Površine koje najčešće dodirujemo u autu su i najprljavije, a posljednjih godina upravljač i ručica mjenjača su dobili ozbiljnu konkurenciju. Kako pokazuje studija koju je proveo Compare the Market, a prenosi Index, na vrh liste najprljavijih površina je stigao novi kandidat.


Studija u režiji britanskog portala za usporedbu autoosiguranja je provedena na deset različitih automobila na kojima su pokušali utvrditi stupanj onečišćenja putem klasičnih briseva, ali i putem RLU (Relative Light Units) metode koja uspoređuje količinu adenozin trifosfata (ATP), koji je prisutan je u svim stanicama biljnih, životinjskih i mikrobioloških organizama. Što je površina prljavija, to je veća ATP količina, a to rezultira višim očitanjem RLU-a.


Studijom su pregledane površine koje najčešće dodirujemo, a to su ručica pokazivača smjera, pojas, ručice vrata, središnji retrovizor itd. Prema rezultatima najprljavija površina je zaslon infotainmenta, i to s 371% većim očitanjem RLU-a u odnosu na WC dasku.Na drugom mjestu je ručica mjenjača, a potom slijede poluga pokazivača smjera, kolo upravljača i ručica parkirne kočnice.

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)

 

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!