NEZAKONITE MIGRACIJE

Protjerani iz BiH: Vraćeni u Tursku, Pakistan i Irak, otkriveno da su ilegalno boravili na bh. teritoriji

Hronika04.09.20, 11:07h

Protjerani iz BiH: Vraćeni u Tursku, Pakistan i Irak, otkriveno da su ilegalno boravili na bh. teritoriji
Služba za poslove sa strancima BiH je tim osobama izrekla mjeru protjerivanja zbog ilegalnog boravka na teritoriji BiH sa zabranom ulaska i boravka u periodu od jedne godine

 

 


Služba za poslove sa strancima Bosne i Hercegovine je u posljednja dva dana u Republiku Tursku vratila 16 njenih državljana koji su ilegalno boravili na teritoriji Bosne i Hercegovine.


Operativnim radom inspektori Službe otkrili su 16 ilegalnih migranata koji su boravili u BiH a za koje je u postupku utvrđeno da su državljani Turske, te su im izrečene mjere protjerivanja sa teritorije BiH sa zabranom ulaska i boravka u periodu od godine dana.


Do trenutka udaljenja sa teritorije BiH, državljani Turske bili su pod nadzorom u Imigracionom centru, a potom su sprovedeni do Međunarodnog aerodoroma Sarajevo preko kojeg su napustili Bosnu i Hercegovinu.


U okviru mjera i aktivnosti suprotstavljanja nezakonitim migracijama, u saradnji Službe za poslove sa strancima i Međunarodne organizacije za migracije, kroz Program potpomognutog dobrovoljnog povratka, sa teritorije Bosne i Hercegovine udaljeno je 11 osoba u države porijekla. Riječ je o šest državljana Pakistana i pet državljana Iraka.


Služba za poslove sa strancima BiH je tim osobama izrekla mjeru protjerivanja zbog ilegalnog boravka na teritoriji BiH sa zabranom ulaska i boravka u periodu od jedne godine.


Kako je iz te institucije saopćeno, Služba kontinuirano radi na podizanju svijesti migranata o značaju i prednostima dobrovoljnog povratka u njihove države porijekla.

 

(FENA/ad)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!