demokratska fronta oštro upozorava

Neka Tužilaštvo pokrene istragu oko kriminalne afere Konaković - BANU! Uplatio je 60.000 KM Zukorlićevom udruženju, a oni...

Front27.08.20, 19:08h

Neka Tužilaštvo pokrene istragu oko kriminalne afere Konaković - BANU! Uplatio je 60.000 KM Zukorlićevom udruženju, a oni...
S pravom se može konstatovati da je bivši predsjednik Skupštine KS Elmedin Konaković, podržan tadašnjim premijerom KS Edinom Fortom, budžetski novac poklonio vlastitim stranačkim aktivistima - navode iz DF-a

 

Demokratska fronta  poziva Tužilaštvo Kantona Sarajevo da konačno pokrene istragu u vezi sa kriminalnom aferom "Konaković - BANU". Kako bi se proces odvijao potpuno transparentno, očekujemo da se u istragu uključi i novi savjetnik za borbu protiv korupcije u Kantonu Sarajevo, gospodin Eric Larson.


Činjenica je da ovlaštena osoba, izvršna sekretarka BANU-a Almedina Zukorlić-Pašalić, a koja je ujedno bila i kandidatkinja Konakovićeve stranke na prošlim Općim izborima ne može opravdati utrošak dodijeljenih sredstava, za organiziranje navodne konferencije i za navodno štampanje časopisa BANU-a, što se u protekloj godini nije ni realiziralo, potpuno je indikativna, i s pravom se može konstatovati da je bivši predsjednik Skupštine KS Elmedin Konaković, podržan tadašnjim premijerom KS Edinom Fortom,  budžetski novac poklonio vlastitim stranačkim aktivistima.


Slučaj jasno pokazuje kako je Elmedin Konaković, kao predsjedavajući Skupštine KS, uplatio 60.000 KM Zukorlićevom udruženju, a kako to isto udruženje za godinu dana nije provelo niti jedan od projekata za koji su dobili novac.


Borba protiv korupcije je na vrhu prioriteta Demokratske fronte, te stoga pozivamo i Tužilaštvo Kantona Sarajevo i gospodina Larsona da svaki slučaj korpucije istraže, bez obzira o kome, ili kojoj stranci ili pojedincu se radilo. 


Ukoliko Konaković ne može odgovarati zbog promocije antisemitskih uvjerenja, o kojima govori izvještaj State Departmenta, onda sigurno može odgovarati za kriminal, odnosno dodijeljivanje budžetskih sredstava vlastitim stranačkim aktivistima-  navodi se u saopćenju DF-a.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 145

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još