premijer ks mario nenadić o svom zdravstvenom stanju

Bio sam iscrpljen, doktori su dijagnosticirali lakši udar. Ima ožiljaka na snimcima, malo problema sa krvnim sudovima...

Front21.08.20, 18:28h

Bio sam iscrpljen, doktori su dijagnosticirali lakši udar. Ima ožiljaka na snimcima, malo problema sa krvnim sudovima...
Pojasnio je i zašto se ranije vratio na posao iako su mu zdravstveni radnici rekli da ne bi trebao


Kanton Sarajevo i dalje nema ministra zdravstva u jeku pandemije korona virusa. Da li je to najveći izazov Vlade KS? Kada će se desiti imenovanja, koji je plan B, koji su dodatni problemi u kantonu i da li će aktuelna vlada opstati - samo su neka od pitanja koja je u programu N1 odgovorio Mario Nenadić, premijer.

 

On je i sam imao zdravstvenih problema, ali se vratio na posao. Za N1 je govorio o svom zdravstvenom stanju.

 

"Bolje sam nego prošle sedmice, umoran i iscrpljen, ali sam osposobljen za naporan rad. Danas je sedmi dan od zdravstvenog problema. Imali smo sjednice, brojne sastanke oko projekata i aktivnosti. Za one koje to zanima - bio sam iscrpljen, prenaporan period iza mene, doktori su dijagnosticirali lakši udar. Ima ožiljaka na snimcima, malo problema sa krvnim sudovima. Osjećam se osposobljenm za rad. Hvala svim građanima KS, predstavnicima institucija, medijima, koji su moj problem pratili na civiliziran i kolegijalan način", kazao je u uvodu.

 

Pojasnio je i zašto se ranije vratio na posao iako su mu zdravstveni radnici rekli da ne bi trebao.

 

"Svi su me zvali i rekli da to nije pametno. Oni koji me znaju će potvrditi da sam ja odgovorna osoba. Moram priznati, to je pobijedilo. Ne mogu zamisliti da ležim u bolnici, a da se kanton bori sa problemima. Ja sam znao da ću brzo na posao. Nemam bolovanje u karijeri od 25 godina. Odgovoran sam, život jedne osobe, moje zdravstveno stanje nije vrijednije od zdravlja i života 400.000 građana Sarajeva. Tu sam", poručio je.

 

Pandemija COVID-19 je najveći izazov KS u ovom momentu.

 

"Nažalost, jeste. Razlog je jednostavan, nema ništa vrijednije od života i zdravlja ljudi. Sve drugo se može nadoknaditi. Korona je ono što je ozvaničilo rad ove vlade za pet mjeseci koliko smo na vlasti."

 

Upravo u jeku pandemije Kanton Sarajevo nema ministra zdravstva. Mario Nenadić je objasnio kada će biti izabran novi ministar ili ministrica, te šta će uraditi ako do toga ne dođe.

 

Ostatak teksta kao i videoprilog potražite ovdje

 

(N1, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i FacebookKomentari - Ukupno 8

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još