LOKALNI IZBORI 2020

SD BiH predao kandidatske liste: Nema kandidata za načelnike, ali na ostalim listama poznata imena...

Front21.08.20, 14:14h

SD BiH predao kandidatske liste: Nema kandidata za načelnike, ali na ostalim listama poznata imena...
Socijaldemokrate BiH u Sarajevu na lokalnim izborima 2020. godine će izaći sa listama kandidata za općinska vijeća te neće imati kandidate za načelnike

 


Socijaldemokrate Bosne i Hercegovine predali su Centralnoj izbornoj komisiji BiH kandidatske liste za Lokalne izbore koji će se održati 15. novembra 2020. godine.


Iako relativno mlada stranka, za kratko vrijeme Socijaldemokrate BiH su okupile stručne, poduzetne i akademske građane, koji su svojim iskustvom i znanjem spremni unaprijediti i promovisati ideju socijaldemokratije kroz svoje djelovanje u svim segmentima društva.


Socijaldemokrate BiH u Sarajevu na lokalnim izborima 2020. godine će izaći sa listama kandidata za općinska vijeća te neće imati kandidate za načelnike.


Na listi za Opštinsko vijeće Centar su: Sead Dizdarević, Karolina Karačić, Jasmina Begić, Adis Kurtović, Renata Kurtalić, Sead Hadžijahić i Miroslav Rojs.


Nosilac liste za Opštinsko vijeće Novo Sarajevo je Igor Kamočaji. Kandidatkinja za vijećnicu je i Aida Smajlagić, zatim Damir Mehmedbašić, Mirsad Šabaredžović, Elma Sarić, Džemal Berberović.


Nosilac liste za Opštinsko vijeće Stari Grad je Sanel Dragolovčanin. Na listi su i Lejla Dizdarević, Emir Čurt, Nadža Saračević Kruščica.
 

Mesud Mujanović je nosilac liste za Opštinsko vijeće Novi Grad, te Dina Mujanović, Fajik Prašović i Muhamed Demirović.


Na listi za Opštinsko vijeće Ilidža nalaze se Dževad Agović i Sibila Hasanagić.


SD BiH na Lokalne izbore 2020. godine kandiduje svoje kandidatske liste u osam gradova i jedanaest općina sa kandidatima za Općinska vijeća i to u Tuzli, Gradačcu, Živinicama, Srebreniku, Gračanici, Zenici i Doboju, dok za Gradske skupštine u Banjaluci i Gradišci kandiduje kandidate iz reda nacionalnih manjina.

 
Kandidatske liste za Lokalne izbore 2020. godine predate su i za općine Lukavac, Banovići, Kladanj, Doboj Istok, Kalesija i Sapna.


SD BiH samostalno ulazi u utrku sa kandidatom za gradonačelnika/načelnika u gradu Gradačcu i općini Kladanj, dok su kandidati za gradonačelnika/načelnika grada Tuzle i općine Lukavac zajednički kandidati Socijaldemokrate Bosne i Hercegovine SD BiH I Demokratske fronte.


Konačne utvrđene liste SD BiH za predstojeće Lokalne izbore bi trebale biti poznate do 11. septembra 2020. godine.

 

(FENA/ad)

 

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!