Situacija krajnje ozbiljna

Kapacitet izolatorija Podhrastovi skoro popunjen, trenutno hospitalizirane 83 osobe

Hronika05.08.20, 20:19h

Kapacitet izolatorija Podhrastovi skoro popunjen, trenutno hospitalizirane 83 osobe
Kako smo ranije objavili, u jutarnjim satima je preminula jedna pacijentica, koja je osim COVID-19 imala i dodatne hronične bolesti

 

Pacijenti koji imaju težu kliničku sliku nakon što su inficirani koronavirusom ne prestaju pristizati u Izolatorij Podhrastovi.

 

Kako je za Faktor potvrđeno iz KCUS-a, na Podhrastovima su trenutno smješteno 83 bolesnika, a najavljen je prijem još tri pacijenta.

 

- Stanje je izuzetno ozbiljno, jer je kapacitet izolatorija 85 kreveta. Možemo proširiti sa najviše 10 do 15 kreveta - kazala je prof. dr. Sebija Iztebegović, generalna direktorica KCUS-a.

 

Kako smo ranije objavili, u jutarnjim satima je preminula jedna pacijentica, koja je osim COVID-19 imala i dodatne hronične bolesti.

 

Prema posljednjim informacijama, u KCUS-u su testirana 483 uzorka na prisustvo koronavirusa, a pozitivno je bilo 128 uzoraka.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 19

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još