Ispraćaj danas u podne

U zgradi Vlade FBiH otvorena knjiga žalosti za ministra Bukvarevića: Evo kako se Novalić oprostio od kolege

Front30.07.20, 09:43h

U zgradi Vlade FBiH otvorena knjiga žalosti za ministra Bukvarevića: Evo kako se Novalić oprostio od kolege
Jutros se u Knjigu žalosti upisao i premijer Federacije BiH Fadil Novalić,

 

 

U Vladi Federacije BiH u Sarajevu jutros je otvorena Knjiga žalosti povodom smrti federalnog ministra za pitanja boraca i invalida odbrambeno-oslobodilačkog rata Salke Bukvarevića, javlja Fena.

 

Knjiga je otvorena za sve građane i zaposlenike federalnih organa.

 

Jutros se u Knjigu žalosti upisao i premijer Federacije BiH Fadil Novalić, koji je tom prilikom napisao:

 

- Ovih pet godina provedenih s mojim ministrom Salkom Bukvarevićem u Vladi Federacije BiH nikada neću zaboraviti. Imao sam priliku raditi s tihim, blagim čovjekom nevjerovatna znanja i poštenja. Molim dragog Boga da mu podari lijepi dženet za koga vjerujem da ga je zaista zaslužio. Neka je vječni rahmet mom prijatelju, ministru Salki Bukvareviću - stoji u poruci premijera Novalića.

 

Knjige žalosti bit će postavljene u subotu, 1. augusta 2020. godine, u Parlamentu FBiH u Sarajevu (Hamdije Kreševljakovića 3) i Bosanskom kulturnom centru u Tuzli (Mije Keroševića Guje 3).

 

Također, kako je saopćeno iz Ureda za odnose s javnošću Vlade FBiH, danas, 30. jula, ispred zgrade Vlade FBiH u Sarajevu (Hamdije Čemerlića 2) u 12 sati bit će upriličen ispraćaj federalnog ministra za pitanja boraca i invalida odbrambeno-oslobodilačkog rata Salke Bukvarevića, koji je jučer preminuo na Klinici za plućne bolesti Podhrastovi Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 5

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!