NEPREDVIDIVOST VIRUSA

Dr. Sebija Izetbegović pojasnila smrt ministra Bukvarevića: 'Situacija se tokom jutra promijenila i drastično pogoršala..'.

Hronika29.07.20, 19:46h

Dr. Sebija Izetbegović pojasnila smrt ministra Bukvarevića: 'Situacija se tokom jutra promijenila i drastično pogoršala..'.
Govoreći o smrti ministra Salke Bukvarevića, Izetbegović je u Danu uživo kazala kako je imao obostranu upalu pluća i da mu se situacija pogoršavala

 

 

Generalna direktorica Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu dr. Sebija Izetbegović kazala je za N1 kako očekuju veliki udar kada se veliki broj bh. građana počne vraćati s godišnjih odmora te da strahuju od ružnog scenarija s obzirom da se građani ponašaju previše opušteno. 


Navela je kako se u Covid bolnici na Podhrastovima nalaze 73 pacijenta s teškom kliničkom slikom od kojih je pet s ekstremno teškom slikom.


Govoreći o smrti ministra Salke Bukvarevića, Izetbegović je u Danu uživo kazala kako je imao obostranu upalu pluća i da mu se situacija pogoršavala. 

 

- Kontinuirano je bio na na kisiku, a potom je prebačen na respirator. Zbog nepredvidivosti korona virusa, situacija se tokom jutra promijenila i pogoršala dramatično, a ministar je, nažalost, preminuo - rekla je direktorica KCUS-a


Kada je riječ o broju zaraženih, Izetbegović je navela kako je danas prvi put da u Kantonu Sarajevo imamo 91 novozaraženu osobu, ali da će taj broj biti uvećan jer će do kraja večeri biti poznati rezultati i ostalih testiranja. 

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 54

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još