nakon usvajanja budžeta bih

Da li je Krajina puštena niz vodu?! BPS upozorava: Ovo ima ozbiljne političke implikacije!

Front27.07.20, 17:51h

Da li je Krajina puštena niz vodu?! BPS upozorava: Ovo ima ozbiljne političke implikacije!
Vladajuća koalicija na državnom nivou morala je pronaći minimum sredstava za migrantsku krizu jer, pored simboličnog novčanog iznosa

 

Povodom današnjem usvajanja budžeta Bosne i Hercegovine (BiH), u kojem nije bilo mjesta za, doduše simboličnu, podršku suzbijanju migrantske krize, BPS smatra da, pored finansijske, ovakvo odbijanje usvajanja ovog dijela budžeta BiH ima svoje ozbiljne političke implikacije. 

 

Ovom odlukom, praktično je država Bosna i Hercegovina, zvanično, odustala od obaveze da suzbija migrantsku krizu i teret ove krize prepustila kantonima isključivo s bošnjačkom demografskom većinom. 

 

To može imati teške političke i sigurnosne posljedice, prvenstveno po BiH a, zatim, po bošnjački narod koji trpi ozbiljne sigurnosne, ekonomske i zdravstvene posljedice zbog migrantske krize ali će, uskoro, početi trpjeti teške političke optužbe i probleme iz istih razloga. 

 

Vladajuća koalicija na državnom nivou morala je pronaći minimum sredstava za migrantsku krizu jer, pored simboličnog novčanog iznosa, to bi značilo da država preuzima odgovornost i obavezu dok je, neusvajanjem ove stavke, jasno poručeno da državni problemi se distribuiraju po etničkom principu, kao što se čini i s privilegijama, saopćeno je iz BPS-a.

 

(Foto: Arhiv/ DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i FacebookKomentari - Ukupno 75

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još