Evo ko će zamijeniti Mesihovića

Iz DF-a otkrili koga će predložiti za novog ministra zdravstva KS: 'Vrhunski ekspert, iskusni rukovodilac i patriota'

Front27.07.20, 12:11h

Iz DF-a otkrili koga će predložiti za novog ministra zdravstva KS: 'Vrhunski ekspert, iskusni rukovodilac i patriota'
Naš priroritet će sada biti da Skupština u najkraćem roku potvrdi njegovo imenovanje i da krenemo sa rješavanjem gorućih pitanja poput „puta pacijenta“ i novog izolatorija za oboljele od koronavirusa, kako ne bismo došli u situaciju da nam svi kapaciteti budu popunjeni, rekao je Sead Milavica, predsjednik Kantonalnog odbora DF-a

Nakon obavljenih razgovora sa kandidatom te konsultacija sa organima stranke, Demokratska fronta će za ministra zdravstva Kantona Sarajevo predložiti prim.dr. Nijaza Štitkovca.

 

„Proceduru oko izbora dr. Štitkovca smo završili u najkraćem roku, iz dva razloga. Prvi, oko kvalifikacija dr. Štitkovca nije bilo potrebno mnogo raspravljati, on je odmah imao široku podršku, jer se radi o vrhunskom ekspertu, iskusnom rukovodiocu i patrioti. Drugi razlog je što Kanton Sarajevo nema vremena za gubiti dok se borimo sa koronavirusom, i važno je ne gubiti ni dana“, izjavio je Sead Milavica, predsjednik Kantonalnog odbora Demokratske fronte.

 

nijaz-stitkovac

Nijaz Štitkovac

 

„Radi se o vrhunskom doktoru, specijalisti ORL, heroju direktoru ratne bolnice u Žepi, o kojem ne treba mnogo govoriti jer su njegova djela poznata u mnogim opštinama gdje je pomagao ljude. Dr. Štitkovac ima i iskustvo u rukovođenju, kao direktor Doma zdravlja u Ilijašu, što nam je vrlo važno za ovakvu poziciju.“

 

„Naš priroritet će sada biti da Skupština u najkraćem roku potvrdi imenovanje dr. Štitkovca, i da krenemo sa rješavanjem gorućih pitanja poput „puta pacijenta“ i novog izolatorija za oboljele od koronavirusa, kako ne bismo došli u situaciju da nam svi kapaciteti budu popunjeni. Na dr. Štitkovcu je veliki teret i odgovornost, zato mu se i posebno zahvaljujemo što je imao hrabrosti preuzeti ovaj posao u ovom trenutku“, dodao je Milavica., saopšteno je iz DF-a.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 48

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još