pune ruke posla u borbi sa epidemijom

Evo ko bi mogao doći umjesto Rusmira Mesihovića: Čeka se zvanična potvrda novog ministra zdravstva u Kantonu Sarajevo

Front27.07.20, 10:32h

Evo ko bi mogao doći umjesto Rusmira Mesihovića: Čeka se zvanična potvrda novog ministra zdravstva u Kantonu Sarajevo
Ovo je druga ostavka u Vladi KS u samo nekoliko dana. Prvo je 15. jula ostavku podnijela Jasna Agić, ministrica rada, socijalne politike, raseljenih lica i izbjeglica. Savez za bolju budućnost još uvijek nije našao kandidatkinju za ovu poziciju

 


Nakon ostavke ministra zdravstva KS Rusmira Mesihovića, Demokratska fronta trebala bi već danas izaći sa novim prijedlogom ministra kojeg čekaju pune ruke posla u borbi sa epidemijom koronavirusa. Ovo je druga ostavka u Vladi KS u samo nekoliko dana.


Prvo je 15. jula ostavku podnijela Jasna Agić, ministrica rada, socijalne politike, raseljenih lica i izbjeglica. Savez za bolju budućnost još uvijek nije našao kandidatkinju za ovu poziciju.


Kako nezvanično sazanje Patria, kandidta za kantonalnog ministra zdravstva će biti dr. Ilijaz Pilav.

 

Ilijaz Pilav


Doc.dr.sci.med. Ilijaz Pilav, specijalist Opće kirurgije i subspecijalist Grudne hirurgije, hirurg je na Kliničkom centru u Sarajevu na Klinici za Torakalnu kirurgiju i docent na Medicinskom fakultetu u Sarajevu.


Rođen je u Srebrenici.


Doktor Ilijaz Pilav proveo je kao ljekar i hirurg sve četiri godine rata u Srebrenici, a 11. jula 1995. godine bio je u posljednjoj grupi koja je napustila grad. Pilav je tužio Bosnu i Hercegovinu jer mu je zakonski onemogućeno da se natječe na izborima za člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine.


Evropski sud za ljudska prava u Strazburu donio je odluku u predmetu "Pilav protiv Bosne i Hercegovine", prema kojoj je onemogućavanje Ilijazu Pilavu iz Srebrenice, u bh. entitetu Republika Srpska, da se kandidira na izborima za člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine diskriminatorno.

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 3

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!