Štab za vanredne situacije pojačao kontrole

U Foči najviše zaraženih među radnicima rafting kampova

Hronika16.07.20, 14:18h

U Foči najviše zaraženih među radnicima rafting kampova
Prisustvo virusa korona potvrđeno je kod lica između 30 i 50 godina starosti, dok su starija lica i penzioneri trenutno najsavjesniji i pridržavaju se svih propisanih mjera, prenosi RTRS

 

Epidemiološka situacija u Foči i dalje je nepovoljna zbog rasta zaraženih i velikog broja kontakata sa prethodno registrovanim pozitivnim osobama, kažu u Domu zdravlja i dodaju da je među 28 zaraženih najviše radnika rafting kampova i njihovih kontakata.

 

Devedeset tri osobe se nalaze u kućnoj izolaciji i njihovo zdravstveno stanje je dobro. Prisustvo virusa korona potvrđeno je kod lica između 30 i 50 godina starosti, dok su starija lica i penzioneri trenutno najsavjesniji i pridržavaju se svih propisanih mjera, prenosi RTRS.

 

Opštinski štab za vanredne situacije zbog toga je pojačao kontrole rafting kampova.

 

"Posebna prijetnja što se tiče kampova jesu vozila odnosno prevoz do kampova do polazne tačke samog raftinga. Tako da su u obavezi svi vozači i putnici da poštuju propisane mjere prije svega nošenja maske i svođenja propisa da se u vozili svedu na broj na prihvatljivu i preporučenu mjere", kaže Slađana Arsenović, rukovodilac Regionalnog centra Foča, Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske.

 

(Nezavisne.com, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!