Premijer FBiH dobio nalaz

Fadil Novalić pozitivan na koronavirus

Front13.07.20, 17:59h

Fadil Novalić pozitivan na koronavirus
Podsjećamo, jučer je potvrđeno da je zaražena i sekretarica ministra za boračka pitanja

 

U našoj zemlji je sve veći broj zaraženih na koronavirus. Za Oslobođenje je potvrđeno da je i premijer FBiH Fadil Novalić pozitivan na koronavirus. 

 

Podsjećamo, jučer je potvrđeno da je zaražena i sekretarica ministra za boračka pitanja. Ministar Salko Bukvarević medijima je izjavio kako su se članovi njegovog kabineta, a i on testirali se na koronavirus te da su dobili negativne nalaze.

 

Podsjećamo da je samo prije nekoliko dana premijer Novalić prisustvovao zajedno sa federalnim ministrom za boračka pitanja Salkom Bukvarevićem na "Maršu mira". Tačnije, priključio se u petak rano ujutru učesnicima na početku treće, ujedno i posljednje, dionice u Mravinjcima. 

 

Ovogodišnji "Marš mira", 16. po redu, organizovan je u specifičnim uslovima zbog pandemije koronavirusa, a sve zbog mjera predostrožnosti, organizovane su grupe u kojima je manje od 50 učesnika.

 

Također, premijer Novalić i federalni ministar razvoja, poduzetništva i obrta Amir Zukić 8. jula su posjetili općinu Tešanj gdje su se susreli s načelnikom Općine Suadom Huskićem i privrednicima.

 

Samo tri dana ranije, tačnije 5. jula Novalić je prisustvovao i promovisanju prve superluksuzne jahte napravljene u BiH. Gala promocija se održala u Sarajevu i izazvala je prilično oštre komentare na društvenim mrežama. Tu noć su donesene restriktivne mjere na nivou Kantona Sarajevo zbog povećanog broja oboljelih od koronavirusa, a veliki broj prisutnih nisu nosili zaštitne maske na licu. 

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 69

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još