NEUGODNOST U MJENJAČNICI

Opljačkan na Jadranu: Šokirao se kad je vidio po kojem kursu su mu zamijenili novac, ali nije bilo pomoći...

Biznis Klub13.07.20, 11:03h

Opljačkan na Jadranu: Šokirao se kad je vidio po kojem kursu su mu zamijenili novac, ali nije bilo pomoći...
Ovakve i slične situacije zasigurno ostavljaju lošu sliku o hrvatskom turizmu

 

 

 

 

Turist iz Njemačke u subotu, 11. srpnja, u mjenjačnici na Krku za 100 eura dobio je samo 610 kun,a iako je tečaj eura toga dana, prema tečajnoj listi HNB-a, bio 7,52 kune.


Potvrdu o mijenjanju eura u kune ustupio je novinaru Fenix-magazina, a na njoj se jasno vidi tečaj po kojem je novac promijenjen u mjenjačnici PJ. u Ulici Josipa J. Strossmayera na Krku.


Razgovarajući sa turistima na Krku, novinar ovog portala je ispred sporne mjenjačnice od gostiju doznao kako se sličan slučaj dogodio i u Rijeci.


– Vidio sam kako su u jednoj mjenjačnici jednom njemačkom dječaku promijenili 200 eura po tečaju od 6,1 kuna. Nisam to mogao prešutjeti  te se na kraju i posvađao s djelatnikom mjenjačnice. Naravno, ništa se nije dogodilo, dječakovi roditelji koji su bili u blizini su ostali šokirani kad sam im rekao što se dogodilo. No, nije bilo pomoći, ispričao je jedan Hrvat čiji identitet je poznat novinaru Fenix-magazina.


Sve to što se događa, a o čemu će Nijemci sigurno ispričati svojim poznanicima, a najvjerojatnije i njemačkim novinarima kada se vrate u Njemačku, ostavlja lošu sliku o hrvatskom turizmu u Njemačkoj. Pogotovu je to loše sada u vrijeme korona-krize, kada Nijemci pozivaju svoje goste da ostanu doma ili odmor provode u Njemačkoj - zaključuje se u tekstu Fenix-magazina.

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)

 

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 42

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još