Optužio inozemne faktore

Vučić ustvrdio: Proteste ne podržava 95 posto ljudi, građani traže da ih država prekine

Front11.07.20, 10:27h

Vučić ustvrdio: Proteste ne podržava 95 posto ljudi, građani traže da ih država prekine
Vučić je pozvao ljude da zbog koronavirusa ne idu na prosvjede, konstatirajući da na prosvjedima "ipak ima i normalnih ljudi"

 

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić poručio je u petak navečer iz Pariza, komentirajući prosvjede u Beogradu i još nekoliko gradova Srbije, da nasilnici neće pobijediti, te da će ih većina biti uhapšena, a država Srbija pokazati da je demokratska.

 

Vučić je za komercijalnu provladinu TV Pink rekao kako građani ne bi trebali brinuti zbog prosvjeda, naglasivši da će Srbija pokazati da je demokratska država.

 

Na pitanje što je crvena linija, Vučić je za rekao da je to "ugrožavanje života ljudi".

 

Naglasio je da državne institucije "imaju pregled igre" i da "službe rade svoj posao", te da su već uhapšeni pojedinci povezani s inozemnim čimbenicima.

 

Srbijanski predsjednik zanijekao je da je država ubacila svoje elemente da bi se potaknulo nasilje, ustvrdivši da su prosvjedi "protuzakoniti i neprijavljeni", te da ima i inozemne umiješanosti, prenosi Hina.

 

Vučić je ustvrdio da prosvjede ne podržava 95 posto ljudi, te da su građani "siti i traže da država prekine prosvjede", ali je istaknuo kako Srbija mora pokazati da je demokratska država.

 

Vučić je pozvao ljude da zbog koronavirusa ne idu na prosvjede, konstatirajući da na prosvjedima "ipak ima i normalnih ljudi".

 

(FENA/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 21

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još