VIDEO/ Dok priprema novi album

Nakon plantaže lješnjaka: Alen Islamović našao novo zanimanje zbog 'virusa koji je zaludio cijeli svijet'

Showbizz07.07.20, 17:57h

Nakon plantaže lješnjaka: Alen Islamović našao novo zanimanje zbog 'virusa koji je zaludio cijeli svijet'
Čista voda i čist zrak savršeno idu uz moj rock'n'roll, kaže Islamović

 

Alen Islamović za ovo ljeto ima brojne muzičke planove. Nakon junskih koncerata sa svojim bendom u Splitu i na Ex YU rock festivalu u Starčevu, u iščekivanju realizacije najavljenih koncerata tokom jula i avgusta u cijeloj regiji, priprema novi album koji će, kako kaže, ići u pravcu pop muzike.

 

- Koncert u Kisaču u Vojvodini bi trebali održati 25. jula, a potom 8. avgusta imamo moto susrete u Vrbasu, 22. avgusta bi trebali imati koncert u Đevđeliji, a 28. bih trebao biti gost na velikom koncertu na trgu u Kragujevcu, sa filharmonijom kojom će dirigirati Vojkan Borisavljević. Povodom dana grada Banjaluka za 30. avgust je planiran koncert sa „Bijelim dugmetom“. Mislim da će sve biti ok kada su u pitanju planirani nastupi ako vlasti u republikama dozvole okupljanje građana na trgovima - kaže Alen Islamović.

 

Kako dodaje, u ovom vakumu sortira i slaže nove pjesme koje mu pristižu. Na nadolazećem muzičkom materijalu imat će dosta različitih saradnika iz BiH, Srbije i inostranstva.

 

- Pripremam i jednu interesantnu pjesmu sa velikom filharmonijom koju bih trebao snimati u Beogradu. Dobio sam već melodiju i tekst, sve mi odgovara, tako da moj prijatelj Voja, klavijaturista iz Kikijevog benda „Piloti“, sve priprema i radi na samom organiziranju i raspisivanju pjesme za filharmoniju. To bi trebala biti jedna svježina u mom radu. U nastajanje albuma uključen je i Damir Arslanagić iz Sarajeva koji mi je ponudio nekoliko dobrih pjesama, kao i moji veliki prijatelji grupa „Srčani udar“ iz Toronta i Dejan Đurković koji već radi nove pjesme za mene - otkriva pjevač.

 

Zahvalan je svojim novim partnerima na albumu, američkoj korporaciji NOBEL koja je izrazila želju da bude dio projekta njegovog novog CD-a i podrži ga na balkanskom tržištu u 15 zemalja u kojima plasiraju svoje pročistače zraka i filtere za vodu.

 

- Virus koji je zaludio cijeli svijet čak je i ljude koji se bave određenim uspješnim biznisom natjerao da razmišljaju o nekim drugim poslovima. Ja sam u NOBEL-u pronašao svoje mjesto međunarodnog menadžera. Sjedište jednog dijela korporacije je i u Zagrebu, gdje djeluju pod nazivom ECOWATER systems. Zahvaljujući njihovim mašinama za filtriranje i čišćenje vode i zraka od svih štetnih materija čuvamo zdravlje u današnjim izazovnim vremenima. Čista voda i čist zrak savršeno idu uz moj rock'n'roll. Sa firmom NOBEL i ECOWATER systems iz Zagreba imam potpisan ugovor na četiri godine, tako da ćemo od danas pa nadalje piti zdravu vodu, disati čisti zrak bez koronavirusa i ostalih bacila i bakterija i svirati dobar i zdrav rock'n'roll još sljedećih 10-tak godina - govori Islamović koji je dio pjesme sa novog albuma posudio za reklamu NOBEL-a.

 

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!