previsok rizik

Korona nastavlja pustošiti: Organizatori otkazuju vodeće srbijanske festivale

Zabava06.07.20, 20:24h

Korona nastavlja pustošiti: Organizatori otkazuju vodeće srbijanske festivale
Organizatori su apelirali da država i društvo ne dopuste potpuno gašenje turističkih i festivalskih manifestacija "s kojima se Srbija s pravom ponosi u cijelom svijetu"

 

Organizatori vodećih srbijanskih festivala, među kojima su EXIT, Beerfest, Nishville i Lovefest, priopćili su u ponedjeljak da se zbog pogoršane epidemiološke situacije ti događaji neće održati kako je planirano. 

 

Kao alternativu razmatraju opciju da se festivali održe s nekoliko stotina, ili ako zdravstvena situacija dopusti nekoliko tisuća ljudi, "koliko je tijekom ljeta dopušteno diljem Europe", objavio je beogradski portal Espresso.

 

 Organizatori su prosvjedovali protiv stigmatiziranja festivala kao najopasnijeg segmenta u društvu koje se bori s koronom.

 

 Događaji na otvorenom, sa smanjenim kapacitetom i do 99 posto u odnosu na uobičajen broj posjetitelja, svakako su sigurniji nego svakodnevna cirkulacija više milijuna ljudi u trgovačkim centrima, teretanama, restoranima, noćnim klubovima, javnom prevozu i drugim zatvorenim objektima, stoji u priopćenju.

 

 Organizatori su apelirali da država i društvo ne dopuste potpuno gašenje turističkih i festivalskih manifestacija "s kojima se Srbija s pravom ponosi u cijelom svijetu", prenosi Hina.

 

(Fena/mr)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!