FOTO/ BIT ĆE IZLOŽENA U CENTRU SARAJEVA

Svjetska premijera jahte 'Derubis 44 Fly' proizvedene u BiH: Tri sprata, četiri spavaonice, četiri kupatila, bazen...

Biznis Klub04.07.20, 22:26h

Svjetska premijera jahte 'Derubis 44 Fly' proizvedene u BiH: Tri sprata, četiri spavaonice, četiri kupatila, bazen...
Događaju je prisustvovao i premijer FBiH Fadil Novalić koji je naveo da su nositelji vlasti u BiH spremni mijenjati percepciju poslovanja domaćim i stranim firmama u našoj zemlji

 

Bosanskohercegovačka firma Derubis Yachts d.o.o. iz Viteza upriličila je večeras u Sarajevu svjetsku premijeru novog modela jahte Derubis 44 Fly, koja je proizvedena u Bosni i Hercegovini.


Jahta je duga 14 metara, široka 4,5 metra i visoka šest metara i bit će izložena za javnost na Trgu BiH u Sarajevu do nedjelje uvečer.


Prostire se na tri sprata i pravljena je za boravak 10 odraslih osoba, sa četiri spavaonice, četiri kupatila i bazenom.


Suvlasnica kompanije Derubis Yachts Lejla Kraljević izjavila je da je na početku rada u hali bilo minus 5 stepeni Celzijusa, a mnogi radnici nikad prije nisu ni vidjeli brod.


- Mi nismo samo napravili brod nego brodogradilište za serijsku proizvodnju brodova - istakla je Kraljević.

 

novalic-jahta-bih


Događaju je prisustvovao i premijer FBiH Fadil Novalić koji je naveo da su nositelji vlasti u BiH spremni mijenjati percepciju poslovanja domaćim i stranim firmama u našoj zemlji.


Dodao je da tu prvenstveno misli na olakšavanje uslova za dobivanje dozvola, koncesija i svih ostalih birokratskih procedura.


- Ipak, postavljamo svima jedan uslov, domaćim i stranim investitorima, a to je da koriste najsavremenije tehnike, strojeve i najnapredniju tehnologiju. Vremena istrošenih strojeva i jeftine radne snage više ne postoje. Ovim projektom koji je večeras predstavljen, želimo pokazati svima da je BiH u stanju nositi se i sa najzahtjevnijim tehnološkim izazovima - rekao je Novalić.

 

jahta-bih-2

Foto: Nihad Ibrahimkadić - Anadolu Agency

 

(FENA/ad/Foto: Fena; Anadolija)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 11

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još