KOD NEKIH OSOBA ČESTA POJAVA

Kada se pojavi herpes na usni, ne prolazi brzo... Ova krema liječi ga vrlo efikasno!

Lifestyle03.07.20, 13:23h

Kada se pojavi herpes na usni, ne prolazi brzo... Ova krema liječi ga vrlo efikasno!
Preparati koji su po svom djelovanju sredstva protiv virusa, antivirotici, uspješno će djelovati na uzročnika, međutim neće ispoljiti ostala djelovanja koja pomažu u bržem oporavku

 

 


Herpes ili groznica na usni je kod nekih osoba česta pojava. Javlja se u vidu sitnih mjehurića ili plikova na samoj usni ili češće na rubu. Plikovi mogu biti manji ili veći kada su simptomi puno više izraženi i kada se mogu javiti komplikacije, najčešće u vidu naknadne infekcije bakterijama. Tada promjene na usni sporije zacjeljuju i često ostavljajući tamnije pigmentirani trag koji kroz jedno izvjesno vrijeme postaje bljeđi i poprima boju zdrave okolne kože.  


Stres kao okidač


Mjehurići su najčešće ispunjeni žućkastom tečnošću koja nakon dan do dva iscuri iz mjehurića nakog njegovog pucanja. Na tom mjestu nakon toga dolazi do sasušivanja i ljuštenja. Nije rijetka pojava da se prilikom izbijanja mjehurića, više mjehurića spoji i formira veliki mjehur na usni koji mnogo sporije zacjeljuje. Faktori koji pospješuju nastanak herpesa na usni tzv. okidači mogu, pored pada imuniteta, biti stres kao psihička preopterećenost, fizički napor, previše vremena provedeno na suncu i sl.


U svakom slučaju, kada se pojavi herpes na usni, ne prolazi brzo. Potrebno je i do tri sedmice da promjene zbog herpesa na usni zacijele i iščeznu. Što je imunitet organizma slabiji, promjene će sporije cijeliti. Herpes uzrokuje estetske promjene na usni koje pored subjektivnih simptoma bola, peckanja, svrbeža i trnjenja na samoj usni, uzrokuju i neraspoloženje, osjećaj nezadovoljstva te povlačenje iz socijalnih aktivnosti.


Kako bi se ovi simptomi sveli na minimum, te kako bi promjene brže zacjeljivale, neophodno je liječiti herpes preparatima koji su namijenjeni za lokalnu primjenu i koji ne djeluju isključivo na samog uzročnika tj. na virus, već koji smiruju upalni proces kojeg virus pokreće, koji djeluju protiv bakterija koje naknadno mogu inficirati prvobitno nastale promjene te koji pospješuju proces zacjeljenja. Preparati koji su po svom djelovanju sredstva protiv virusa, antivirotici, uspješno će djelovati na uzročnika, međutim neće ispoljiti ostala djelovanja koja pomažu u bržem oporavku.

 

lysoderm-bosnalijek


Višestruko djelovanje Lysoderm® kreme


Lysoderm® krema je proizvod koji jedini na tržištu, pored djelovanja protiv virusa objedinjuje i ostala djelovanja s ciljem uspješnog oporavka od herpesa na usni, a to su protivupalno, antibakterijsko, proregenerativno. Pored toga lizozim, aktivna komponenta u sastavu kreme, djeluje na način da jača lokalni imunitet u borbi protiv virusa i nastanka same infekcije, ali i odbrani od razvoja težih simptoma i razvoju komplikacija.


Lizozim je i inače sastojak naše kože i pljuvačke, kao i drugih tkiva i tjelesnih tečnosti i jedna od najvažnijih komponenti imuniteta. Lysoderm® krema je jedinstven proizvod koji sadrži prirodnu komponentu lizozim za brže zacjeljivanje oštećenja na usni uzrokovanog herpesom. Primjenjuje se dva do tri puta na dan direktno na herpesnu promjenu na usni. Kremu je potrebno nanijeti u dovoljnoj količini kako bi se osigurao dobar kontakt lizozima sa virusom uzrokovanim oštećenjem.

 

Promotivni sadržaj

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)

 

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!