Dugogodišnji saradnici

Uhapšena prijateljica Jeffreya Epsteina Ghislaine Maxwell: 'Obrađivala' djevojčice da bi ih on seksualno zlostavljao

Hronika02.07.20, 18:14h

Uhapšena prijateljica Jeffreya Epsteina Ghislaine Maxwell: 'Obrađivala' djevojčice da bi ih on seksualno zlostavljao
Maxwell je optužen da je sarađivala s Epsteinom od 1994. do najkasnije 1997. godine kako bi privukli maloljetne djevojčice da bi ih on seksualno zlostavljao, navodi se u optužnici

 

Ghislaine Maxwell, dugogodišnja saradnica osramoćenog menadžera hedge fondova Jeffreya Epsteina, uhapšena je i optužena za podsticanje maloljetnica da se bave seksom.

 

Maxwell je uhapšena jutros u New Hampshireu, rekla je glasnogovornica FBI-a Adrienne Senatore. Tužioci su zakazali podnevnu konferenciju za novinare u New Yorku, javio je Bloomberg.

 

Optužnica protiv Maxwell, koja se sastoji od šest tačaka, uslijedila je gotovo godinu dana nakon što su Epsteina uhapsili agenti FBI-a 6. jula 2019. nakon što je njegov privatni avion sletio na aerodrom u New Jerseyju. Epstein je navodno izvršio samoubistvo u zatvoru u augustu prošle godine.

 

Maxwell, kćerka pokojnog britanskog izdavača Roberta Maxwella, bila je godinama bliska s Epsteinom. Dugo je negirala da je bila uključena u Epsteinove kriminalne radnje.

 

Maxwell je optužen da je sarađivala s Epsteinom od 1994. do najkasnije 1997. godine kako bi privukli maloljetne djevojčice da bi ih on seksualno zlostavljao, navodi se u optužnici.

 

Žrtve su bile maloljetne djevojčice, od kojih su neke imale samo 14 godina, kada ih je Maxwell navodno odabrala i "vrbovala" za seksualno zlostavljanje od Epsteina, tako što bi ih namamila u različite kuće u njegovom posjedstvu, uključujući one na Manhattanu i u Palm Beachu.

 

(FENA/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!