PREDAT ZAHTJEV OPĆINSKOM SUDU

'Svjesni smo da se radi o političkom pritisku': Policija traži kazne za organizatore komemorativne šetnje u Sarajevu

Front02.07.20, 16:39h

'Svjesni smo da se radi o političkom pritisku': Policija traži kazne za organizatore komemorativne šetnje u Sarajevu
Svjesni da se radi o političkom pritisku vjerujemo da će nadležni pravosudni organi sagledati činjenice i postupiti ispravno, navodi se u saopštenju Saveza antifašista i boraca NOR-a

 

 

Danas su predsjednik SABNOR-a BiH Sead Đulić i podpredsjednik Nijaz Skenderagić obaviješteni da je Druga policijska uprava policijske stanice Centar podnijela Općinskom sudu u Sarajevu zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka protiv njih, zbog organizacije komemorativne šetnje za žrtve ustaškog terora u Sarajevu u periodu 1941.-1945. godine, koja je održana 16. maja ove godine (Marijin dvor) u vrijeme održavanja Mise za Bleiburg u Katedrali u Sarajevu.


Čelnici SABNOR-a BiH se terete za narušavanje javnog reda i mira na javnom mjestu i nepostupanje prema naredbi državnog organa i za dolazak učesnika na protestnu šetnju, na kojoj se nisu pridržavali važećih naredbi FŠCZ koje se tiču nošenja zaštitne opreme i fizičke distance, te što nisu spriječili učesnike komemorativne šetnje da odu na lokalitet ulice Maršala Tita.


U zahtjevu se predlaže da se Đulić i Skenderagić proglase odgovornim te da se im se izrekne zaštitna mjera u skladu sa Zakonom.


Svjesni da se radi o političkom pritisku vjerujemo da će nadležni pravosudni organi sagledati činjenice i postupiti ispravno, navodi se u saopštenju Saveza antifašista i boraca NOR-a.

 

(DEPO PORTAL7BLIN MAGAZIN/ad)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 10

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još